'Van için bir fikrim var' proje yarışması düzenlenecek

Van Büyükşehir Belediyesi, kentin gelişimine katkı sunmak isteyen vatandaşlar için “Van İçin Bir Fikrim Var” isimli proje yarışması düzenleyecek.

VAN 15.01.2022 13:25:42 0
'Van için bir fikrim var' proje yarışması düzenlenecek
Tarih: 01.01.0001 00:00

Daha yaşanılır bir kent için çalışmalarını sürdürdüğünü açıklayan Büyükşehir Belediyesi, yeni bir çalışmayı daha hayata geçirerek, Van’ın geleceğine, imarına, belediyecilik faaliyetlerine katkı sunmak isteyen vatandaşların görüş ve önerilerini alacağı ödüllü proje yarışması düzenleyeceğini duyurdu.
Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı organizasyonunda düzenlenecek olan “Van İçin Bir Fikrim Var” isimli proje yarışmasına 15 Mart 2022 tarihine kadar birfikrimvar.van.bel.tr internet adresinden başvuru yapılabilecek.
Her yaştan kişinin başvuru yapabileceği yarışmaya katılımcıların; demokrasiden insan haklarına, engellilerden dezavantajlı vatandaşlara, çocuktan aileye, kültür ve sanattan gençlik ve spora, erişilebilirlikten ulaşılabilirliğe, çevreden kuraklığa, göç probleminden küresel ısınma sorununa, imardan inşaya, bisikletten uçurtmaya, teknolojiden, yazılımdan, yoldan, topraktan, gölden, havadan, sudan ve her türlü fikirden en fazla bir projeyle katılabileceği kaydedildi.
Yarışmada birinci seçilen projeye 15.000 TL, ikinci seçilen projeye 10.000 TL, üçüncü seçilen projeye 7.500 TL ödül verileceği bildirildi. İlk üçe girmediği halde projesi jüri tarafından başarılı görülen diğer en başarılı 7 projenin fikir sahiplerine ise 1000’er TL jüri özel ödülü verileceği duyruldu.
Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamınca ilk 30 başarılı proje fikri arasına giren katılımcılar arasından 3 başvurucuya da özel ödül verileceği, ikinci değerlendirme aşamasına kalan tüm katılımcılara da Büyükşehir yayınevinin Van’ı konu alan eserlerinin takdim edileceği vurgulandı.
Projelerin iki farklı değerlendirmeye alınacağı, ilk değerlendirmenin Van Büyükşehir Belediyesinin belirlediği 9 kişilik bir jüri tarafından yapılacağının altı çizildi. Söz konusu jürinin değerlendirmesinin, sonucu yüzde 90 etkileyeceği, puan ortalaması en yüksekten başlamak üzere ilk 30 proje arasındaki eserin Belediye Başkanlık Makamı ve daha kalabalık bir değerlendirici grup önünde yapılacak sunumdan sonra puana en fazla yüzde 10 etki edeceği bir değerlendirme sürecine geçileceği açıklandı. Yarışma sonuçlarının aynı gün açıklanacağı ve en kısa sürede ödül töreni yapılacağı da dile getirildi.