Van'ı öve öve bitiremediler

Van Altı Nokta Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği’nin ev sahipliğinde bu yıl Van’da oynanan Türkiye Görme Engelliler Futsal Müsabakalarına çeşitli illerden katılan görme engelliler, hakemler, organizasyona katılan çeşitli kademeler

VAN 7.10.2021 10:56:59 0
Van'ı öve öve bitiremediler
Tarih: 01.01.0001 00:00

Her yıl farklı illerde düzenlenen Türkiye Görme Engelliler Futsal Müsabakaları, bu yıl bölgede, ilk kez Van Altı Nokta Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği’nin ev sahipliğinde Van’da yapıldı.  

8 İLDEN TAKIMLAR KATILDI 

B2 ve B3 kategorilerinde oynanan 1. Lig 1. Devre Müsabakalarına Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü, Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği, Trabzon Görme Engelliler Sanat Ve Spor Kulübü, Diyarbakır Kayapınar Belediyesi Engelliler Spor Kulübü, Malatya Yeşilyurt Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü, Yenimahalle Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü, 1915 Çanakkale Spor Kulübü Derneği, Ankara Aktif Gençler Spor Kulübü takımları katıldı. 

MAÇLAR YYÜ’DE OYNANDI

Karşılaşmalar, 23-28 Eylül tarihleri arasında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Kapalı Spor Salonu’nda oynandı. Van’daki bazı kurumların ve iş insanlarının desteklerinin yanı sıra Van Büyükşehir Belediyesi de ulaşım, yemek, barınma ve sağlık konularında organizasyona destek sundu.  

HEM SPOR HEM ZİYARET

Müsabakaların ev sahipliğini üstlenen Van Altı Nokta Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Mail Tam, karşılaşmalar için Van’a oyuncu, yönetici ve hakemlerden oluşan 150 kişilik bir ekibin geldiğini söyledi. 
İyi bir ev sahipliği yaptıklarını belirten Tam, “Gelenler hem sporlarını yaptılar hem de Van’ın tarihi ve turistik yerlerini gezmiş oldular. Müsabakalardan boş kalan zamanlarda Akdamar Adası, Van Kalesi, Van Müzesi ve Muradiye Şelalesi gibi yerlerde misafirlerimizi gezdirdik. Hepsi de organizasyondan büyük bir keyif aldıklarını, çok memnun kaldıklarını söylediler” dedi.

“TEKRAR VAN’A GELMEK İSTİYORLAR”

Gezi sırasında yaptıkları sohbette hem oyuncuların hem yöneticilerin tekrar Van’a gelme isteklerini dile getirdiklerini belirten Tam, yaşanan diyalogları şöyle anlattı:
“Oyuncular da yöneticiler de Van’ı çok sevdiklerini söylediler. Özellikle misafirperverlik konusuna çok değindiler. Mesela biri, ‘Biz bu tür organizasyonlarda bazen bir tane su alamazken burada her şeyi önümüze serdiniz’ dedi. Biri de dedi ki; ‘Biz engelliler olarak her yıl farklı bir dalda Van’da bir engelli müsabakası yapılmasını istiyoruz. Burada çok iyi bir misafirperverlik gördük. Bir de Van’ın altyapısı ve şehrin kendisi, doğası ve tarihi yerleri ile bu tür müsabakalara çok uygun. Hem sporumuzu yapıyoruz hem de şimdiye kadar görmediğimiz güzellikleri görmüş oluyoruz.’ Bir başkası da, ‘Ankara’da kahveye gittiğimizde kimse yüzümüze bile bakmıyor, burada kahveye gittik, başımız gözümüz üzerine geldiniz, hoş geldiniz diye karşıladılar, bu bile bize yeter’ dedi. Hemen hemen konuştuklarımın tamamı buna benzer ifadeler kullandılar, hepsi de Van’dan memnuniyetle ayrıldılar.”

“VAN’DA VE BÖLGEDE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK”  

Lig düzeyindeki engelli müsabakalarının daha çok batı illerinde yapıldığını, ilk kez bir bölge ilinde müsabaka yapıldığını belirten Tam, “Bölgede böyle bir organizasyon ilk kez Van’da yapıldı. Şimdiye kadar hep batı illerinde oluyordu. Bu sene biz federasyona başvuru yaptık, yetkililer gelip Van’ı gördüler, incelediler ve dolayısıyla müsabakaların Van’da yapılmasına karar verildi. Müsabakalarda herkes elbirliği etti, Büyükşehir Belediyesi bize her konuda destek sundu, diğer birçok kurum ve iş insanı da çeşitli şekillerde destek oldular, bu da bu tür organizasyonlarda Van’ın birlik beraberliğini gösterdi” dedi. 

“MEMNUN AYRILDILAR, VAN’I ANLATACAKLAR”

Müsabaka vesilesiyle Van’a gelenlerin aynı zamanda tanıtım konusunda ve sosyal ilişki ağı bağlamında önemli bir görevi de yerine getireceklerine inandıklarını ifade eden Tam, şunları söyledi:
“Bu organizasyon belki bir spor müsabakasıydı ama aynı zamanda buraya gelenlerin çoğu ilk kez geldikleri için bir nevi turistik gezi özelliği de taşıyordu. 150 insan buraya geldi. Buranın doğasını, tarihi yerlerini gördüler, gezdiler, şehirde esnafla diyalogları oldu, misafirperverlik konusunda çok memnun ayrıldılar. Eminim ki gittikleri yerlerde burada gördüklerini yakınlarına, arkadaşlarına, çevrelerine anlatacaklar. Bu anlamda bu organizasyon Van için, bölgemiz için çok önemli bir organizasyondu. Çünkü Van’ı görmeyenler, gezmeyenler duyduklarıyla yetiniyorlar, duydukları da her zaman iyi şeyler olmayabiliyor. Ama gelip gördükten sonra neredeyse ayrılmak istemiyorlar. Onun için bu tür organizasyonları sık yapmak lazım diye düşünüyorum.”
Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi