Van HÜDA PAR Tekbirlerle Açıldı

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR)Van il başkanlığı, genel başkan M. Hüseyin Yılmaz`ın katılımıyla gerçekleşti. Parti binası tekbir ve salavatlar eşliğinde hizmete açıldı.

VAN 23.03.2013 21:21:36 0
Van HÜDA PAR Tekbirlerle Açıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00
Kısa bir süre önce tüm Türkiye`de teşkilatlanmaya giden Hür Dava Partisi, Van il başkanlığını hizmete açtı. Açılış öncesi yüzlerce araç Erciş yolunda HÜDA PAR yönetimini karşıladı. Konvoy şeklinde şehirde tur atıldıktan sonra parti binasının bulunduğu yere gelindi.
 
Program Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından burada binlerce coşkulu vatandaşa seslenen HÜDA PAR Genel Başkanı Avukat M. Hüseyin Yılmaz, soğuk havaya rağmen kendilerini yalnız bırakmayan vatandaşlara teşekkür etti. Bu coğrafyanın yüzyıllardır katliam ve zulüm yaşadığını söyleyen Yılmaz, bu katliam ve zulümlerin temelinde ulus devlet anlayışını yattığını kaydetti.
 
Sistemin Müslümanların inancına yasaklar getirdiğini ifade eden yılmaz, Cumhuriyet tarihi boyunca yaşanan zulümlerden örnekler verdi. Yılmaz, "Kur`an-ı Kerim ahırlarda saklandı. Mağaralarda ders verilmek zorunda kalındı. Ders veren âlimlerimiz istiklal mahkemelerde yargılandı. Çok şükür bunlar geride kaldı ama tamamen bitmedi. Daha dün 28 Şubat`ı yaşadık. Ve halen 28 Şubat`ın kalıntıları devam ediyor. İnanca yapılan haksızlık bitmedi. Bitmişse bu başörtüsü yasağı nedir? Halen bacılarımız tesettürleriyle her yere gidemiyor. Kamuda çalışamıyor. Okula gidemiyor. 12 milyon imza toplanmasına rağmen ayak diretiliyor. Bu çok mu zor? Sadece yönetmelikte bulunan "başı açık" ibaresinin çıkarılmasıyla bütün sorun çözülüyor. Ama anayasayı değiştirmek gerekiyormuş gibi bir hava estiriliyor. Herhangi bir kanuna gerek kalmıyor. Kurumun başındaki kişiler bir genelgeyle "başı açık" ibaresini çıkarmakla çözülüyor" dedi.
 
"Yasaklar bitmişse bu faşizan uygulama neden?"
Sistemin Müslüman Kürt halkının etnik kimliğine yönelik inkar politikalarının devam ettiği söyleyen yılmaz, parti tabelasına Kürtçe yazı yazdığı gerekçesiyle uyarılan HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı`nı örnek vererek, "Yasaklar bitmişse Türkçülük , Kürtçülük ayrımı bitmişse halen bu faşizan uygulama neden devam ediyor. Halen niye köylerimizin ismi Kürtçe değil. Demek ki devam ediyor. Ama şekil değiştirmiş" ifadelerini kullandı.
 
"Müslüman halkın inancı ve kimliği anayasada güvence altına alınmalıdır"
Yıllardır bu halkın kanını dökenlerin kardeşlikten söz ettiğini söyleyen Yılmaz, "Yıllardır bu halkın kanını dökenler, insanları birbirine kırdırtanlar kardeşlikten bahsediyor. Eğer İslam kardeşliği diyorsak adilane bir paylaşım, eşit bir temsiliyet gerekiyor. Bu coğrafyada bu ülkede bir Türk`ün sahip olduğu hakların aynısına diğer kavimdeki kardeşlerimizin de sahip olması gerekiyor. Müslüman halkın inancı da kimliği de anayasada güvence altına alınmalıdır" dedi.
"Emanete talibiz"
HÜDA PAR`ın misyonunun halka hizmet etmek olduğuna dikkat çeken Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: "Misyonumuz tamamen size hizmet etmektir. Bu noktada emanete, yönetime talibiz. Hem yerelin hem genelin iktidarına talibiz. Biz sizin taleplerinizi karşılayacak bir birikime sahip olduğumuza inanıyoruz. Biz istiyoruz ki bütün şehirlerimiz en güzel şekilde idare edilsin. Yandaşlık olmasın partizanlık olmasın, yolsuzluk olmasın. Bunu da Hür Dava Partisi`nin misyonuna sahip insanlarımız gerçekleştirebilir. Van ili sınır ili olmasına rağmen sınır ticaretinin halen yeterli düzeyde olmaması, sekteye uğratılması, sizin için bir kayıptır, bunun farkındayız. Yine programımızda Van halkının kültürünü, ırkını, ahlakını arttıracak olan medreselerin ihyası projesi var. İlim irfan yuvaları olmalarını istiyoruz Van`ında bu konuda öncü olmasını istiyoruz. Üstad Bediüzzaman`ın, Medresetüz-Zehra projesinin derhal hayata geçirilmesi gerekir. Sorunlardan azade bir ülke isteniyorsa sistem kendine çeki düzen vermelidir. Bu sistemi bu halkla, inancıyla ve diliyle barıştıracağız. Barışmaya zorlayacağız."
 
"Ayakları yere basmayan idealler peşinde değiliz"
Programda bir konuşma gerçekleştire HÜDA PAR Van İl Başkanı avukat Rasim Saygın ise, hedeflerinİ ve gayelerini anlattı. Ayakları yere basmayan, gerçeklikten tamamen soyutlanmış, mistik idealler peşinde olmadıkların söyleyen Saygın, "Bizim daha ulvi olan temel bir hedefimiz var! O da bilinçli yada bilinçsiz bir şekilde içi boşaltılmış ahlaki ve insani değerleri yeniden ihya edip, topluma hakim kılmak ve sistemi de bu temel ilkelerle uyumlu hale getirmektir. Çıkar, menfaat ve iltifat beklemeksizin mükafatını sadece Allah`tan bekleyerek hak için, halkımız için, İslam ümmetinin vahdete ermesi için, Dünya halklarının kardeşçe yaşamaları için programımızda yer alan amaçlarımıza varmak noktasında başarının ancak Allah`ın dilemesi ile olacağını bilerek, bu inancı paylaşan ve geleceğe dair endişesi olan faziletli bir toplumun oluşturulması için samimi bir çaba ve gayret sarf edecek herkes ile birlikte yürümeye azimliyiz. Sizleri HÜDA PAR` a davet ediyoruz" şeklinde konuştu.
 
Yapılan konuşmaların ardından parti binasının açılışına geçildi. Tekbir ve Salâvatlar eşliğinde kesilen kurdelelerin ardından parti binası hizmete açılmış oldu. Açılışın ardından parti binasında vatandaşlara ikramlar sunuldu, "Hayırlı olsun" dilekleri kabul edildi. (Fırat Arslan, Murat Dalgın - İLKHA)