Van heyetinden Tarım Bakanlığı ziyareti

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, hazırlanmakta olan ‘Turizm İmar Planı’nın Karasu Sulama Sahası nedeniyle olumsuz etkilenmemesi amacıyla, Tarım ve Orman Bakanlığı nezdinde bir dizi ziyaret ve görüşmelerde bulunulduğunu söyledi.

VAN 5.10.2021 12:20:34 0
Van heyetinden Tarım Bakanlığı ziyareti
Tarih: 01.01.0001 00:00

Tuşba Belediyesi, Van Gölü sahil kesimlerini turizme kazandırmak üzere başlattığı girişimlerini sürdürdüğünü açıkladı. Beraberinde bulunan Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Özvan, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Tüfenkçi, Van Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanı Seyfullah Şağban, Tuşba Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Güven Günini ve AK Parti Van İl Başkan Yardımcısı Emre Güray ile birlikte Tarım ve Orman Bakanlığı’nı ziyaret eden Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Tarım Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı ve Tarım Reformu Genel Müdürü Kerim Üstün ile ayrı ayrı görüştü.
İskele Mahallesi’nden başlayarak Bardakçı, Çitören ve Mollakasım mahallelerini kapsayan 500 hektarlık Karasu Sulama Sahası’ndaki bazı kanal ve kanaletlerin; Bardakçı Mahallesi’nden başlayarak, Çolpan Mahallesi’ne kadar devam eden 4 bin hektarlık kıyı şeridinin hazırlanmakta olan ‘Turizm İmar Planı’nı olumsuz etkilenmemesi için Bakan Yardımcısı Özkaldı ve Genel Müdür Yardımcısı Üstün  ile ayrı ayrı görüşüldüğünü belirten Başkan Akman, bakanlıkça görevlendirilecek yetkililerin sahada incelemelerde bulunmalarını istediğini söyledi.
Turizm İmar Planının, bölgenin kaderini değiştireceğini kaydeden Başkan Akman, “Tuşba İlçesi, sanayi ve tarım alanında olduğu kadar turizm alanında da büyük bir potansiyele sahiptir. Hazırlamakta olduğumuz ‘Turizm İmar Planı’nın uygulamaya geçmesiyle Tuşbamız gerek Ege ve Akdeniz’i aratmayan temiz deniz suyu ve sahili gerekse inanç ve kültür turizm ile bölgenin turizm merkezi olacaktır. Bu da bölge insanı için iş ve aş demektir” dedi.