Van heyeti Ankara’da temaslarda bulundu

Vali Mehmet Emin Bilmez öncülüğünde Ankara’da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’u ziyaret eden Van heyeti, taleplerine destek sözü aldı. Verilen destekler arasında Van Gölü’nün dip çamur temizliği için 5

VAN 26.03.2022 12:24:06 0
Van heyeti Ankara’da temaslarda bulundu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Vali Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van Milletvekilleri ile birlikte Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’u ziyaret etti. Ziyarette Van’daki çalışmalar hakkında bilgi verilirken, Bakan Kurum’a talepler iletildi. Bakan Kurum ile yapılan toplantıda Büyükşehir Belediyesinin İmar Yönetmeliği onaylandı. Van Gölü Havzası Koruma statüsü çalışmalarının devam etmesi için Bakan Kurum destek sözü verdi. Ayrıca Edremit, Tuşba ve İpekyolu ilçelerindeki millet bahçelerindeki çalışmalarına destek verileceği belirtildi. Van’ın en önemli değeri olan Van Gölü’nün dip çamur temizliği için de 5 milyon TL ek ödenek çıkarıldı. Edremit Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Alanına onay çıktı. İlçe belediyelerine çöp konteyneri, hibe ve kredi destekleri verilecek.
Vali Mehmet Emin Bilmez, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’u ziyarette Van’ın taleplerini ilettiklerini belirterek, “Sayın Bakanımız, taleplerimize her zaman olduğu gibi bu ziyaretimizde de destek verdi. Ayrıca Van’ın en önemli sorunu olan çevre yolunda gelinen son aşama için Sayın Bakanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’u ziyarette Ak Parti Van Milletvekilleri İrfan Kartal, Abdulahat Arvas, kaymakamlar, Van’ın ilçe belediye başkanları ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Van İl Müdürü de hazır bulundu.