'Van Hayata Yeniden Evet Diyor' Projesi

Van Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYDV) tarafından yürütülen 'Van Hayata Yeniden Evet Diyor' adlı proje ile depremin vatandaşlar üzerindeki olumsuz etkileri silinmeye çalışılıyor.

VAN 9.12.2012 19:17:27 0
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYDV) tarafından yürütülen "Van Hayata Yeniden Evet Diyor" adlı proje ile depremin vatandaşlar üzerindeki olumsuz etkileri silinmeye çalışılıyor. 

Valilik, geçtiğimiz yıl yaşanan depremlerden olumsuz etkilenen insanların üzerindeki depremin izlerini silmek için çalışma başlattı.

SYDV tarafından hazırlanan "Van Hayata Yeniden Evet Diyor" adlı proje kapsamında düzenlenen seminerlerle vatandaşlara depremin acıları unutturulmaya çalışılıyor.

Bütçesi 202 bin lira olan projenin tanıtım toplantısı Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Tuşba Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Proje hakkında gazetecilere açıklama yapan proje koordinatörü Murat Akkoyun, amaçlarının Van'da depremin insanlar üzerinde oluşturduğu olumsuz etkileri ortadan kaldırmak olduğunu söyledi.

Projenin Van Valiliği koordinasyonunda yürütüldüğünü belirten Akkoyun,

"Proje kapsamında alanlarında yetişmiş kişisel gelişim uzmanları, pedagog, sosyolog, psikologları belirle periyotlarla Van'a getireceğiz. Bu uzmanlar Van'daki tüm kesimlere hitap edecekler. İnsanların depremin ardından yeniden var olma mücadelelerine olumlu katkıda bulunmayı istiyoruz" dedi.

Proje kapsamında Van'a gelen kişisel gelişim uzmanı Ziya Baran, toplantıya katılan üniversite öğrencilerine eğitim semineri verdi.