VAN HAREBE YE DÖNDÜ

Van'da, olayların ardından adeta harabeye dönen şehirde gece geç saatlere kadar birçok araç ve iş yeri ateşe verildi, birçok market yağmalandı, bankalara girilerek talan edildi ve banka ATM'leri tahrip edildi.

VAN 8.10.2014 13:03:23 0
VAN HAREBE YE DÖNDÜ
Tarih: 01.01.0001 00:00
 PKK liler Kobani’de IŞİD karşısında aldığı ağır yenilginin ardından Kobani bahanesiyle Diyarbakır başta olmak üzere bölgede birçok ilde halka saldırmaya ve halkın malını talan etmeye yönelen PKK/HDP’liler, Van’da da dün gece boyunca halka saldırmaya, işyerlerini yakmaya ve kamu kuruluşlarını talan etmeye devam etti.

Polisin adeta seyretmekle kaldığı olaylarda şehir merkezi adeta savaş meydanına döndü. Mütedeyyin insanlar açık açık hedef haline getirilerek kendilerine saldırıldı.

Şehir merkezinde bulunan ana yolların asker tarafından kontrol altına alınmasından sonra sokak aralarına dağılan PKK’liler halkı hedef haline getirdiler.

Gün sonunda dün yaşanan saldırıların bilançosu olarak, birçok araç ve iş yeri ateşe verilirken, şehrin en işlek caddelerinde hayat durma noktasına geldi. Birçok market de PKK’li lerce yağmalandı. Bazı bankalar ve ATM’ler tahrip edildi. Şehirdeki MOBESE kameraları tahrip edilerek devre dışı bırakıldı. Sabah ise kent merkezinde bulunan esnaf kepenk açmadı