VAN HALKINDAN GERİ DÖNÜŞÜME TAM DESTEK

Van halkı İpekyolu Belediyesi tarafından bırakılan eğlendirici ve bilinçlendirici geri dönüşüm kutularına tam destek veriyor.

VAN 27.07.2017 16:30:26 0
VAN HALKINDAN GERİ DÖNÜŞÜME TAM DESTEK
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’a bağlı İpekyolu Belediyesi tarafından çevreyi korumak ve temiz tutmak için bırakılan eğlenceli geri dönüşüm kutularına Van halkı eğlenerek tam destek sağlıyor.

İpekyolu Belediyesi tarafından Van’ın en işlek sokaklarından biri olan sanat sokağına bırakılan potalı geri dönüşüm kutusu ve Beşyol meydanında bulunan Dabbaoğlu parkına bırakılan geri dönüşüm kutusu halk tarafından ilgiyle karşılanıyor.
Vanlı vatandaşlar proje ile ilgili değerlendirmede bulundular.

Sanat Sokağına bırakılan geri dönüşüm kutusu ile ilgili değerlendirmede bulunan Veysel Atmaca isimli vatandaş, “ Biz halk olarak memleketimizi seviyoruz. Yıllardır Van kötü olaylarla bilindi ama aslında Van öyle bir memleket değil. Van çok güzel şeyleri hak ediyor ve inanıyoruz ki Van halkına, bu Müslüman halka sahip çıkarlar ve bu tür projeler ile halk bilinçlendirilirse hepimiz biliyoruz ki Van halkı çok daha ilerisine giderek kısa sürede Türkiye’nin incisi haline gelecektir.” dedi.

“BU HALKIN MAYASINDA İSLAM VAR”

Konuyla ilgili konuşan Şakir Sevinç isimli bir diğer vatandaş ise “ Van gelişiyor artık Van’ın kötü haberlerle anılmasını istemiyoruz. Belediyeler hakkıyla Müslümanların örf ve adetlerine uygun hareket ettikleri sürece Van daha çok gelişecek ve olumsuz haberler geride kalacaktır. Bu halkın mayasında İslam var. Bu halka mayasını bozacak şeyler yüklenirse yükleyenler elbette kaybeder. Aslında bu proje İslam’i bir projedir. Bir Hadis- i Şerifte peygamlerimiz “Temizlik İmandandır” diyor. Van’da bulunan bütün belediyelerin bu doğrultuda hareket etmesini temenni ederek çalışmalarının da bu şekilde Van’a,  Van halkına ve Müslümanlara hayırlar getirmesini diliyorum. Küçük bir proje gibi görülebilir ama katkısı çok olacak İnşaallah ve Van daha da güzel olacak.” şeklinde konuştu.

“GERİ DÖNÜŞÜM İLE HEP BİRLİKTE KAZANIYORUZ”

Plastik maddelerin zararına değinen Resul Çelik isimli vatandaş ise bu projenin önemine dikkat çekerek, “ Plastik maddeler yaklaşık 500 ve bin yıl arası dünyada dünyamıza zarar verecek şekilde aşınmadan kalıyorlar. Bu konuda bilinçli olmalıyız ve geri dönüşümü olan maddeleri geri dönüşüm kutularına atarak dünyamıza sahip çıkmalıyız. Güzel bir proje gerçekleştirilmiş ve biz de eğlenerek aslında bu projeye destek veriyoruz. Bazen elimde olan su şişesini potadan geri dönüşüm kutusuna atmaya çalışıyorum. Tabi bazen başarılı bazen de başarısız oluyorum ama ister atmış olayım ister atmamış geri dönüşüm ile hep birlikte kazanıyoruz. Çünkü attığım veya atamadığım su şişeleri geri dönüşüm kutusuna düşerek dünyamıza ve Van’ımıza her türlü destek olarak geri dönüyor. Bunları sokaklara, yerlere veya geri dönüşüm olmayan çöp kutularına atmamız herkese zarar veriyor. Bu tür halkı geliştirecek projelerin her noktada olmasını temenni  ederek bu tür çalışmaların devamını tüm belediyelerimizden diliyorum.” ifadelerini kullandı.

“TÜKETEMEDİĞİMİZ SUYU DÖKEREK İSRAFA GİRİYORUZ”

Su şişesinin içinde kalan suyunda sokak hayvanları için değerlendirildiğini belirten Çelik, “ Bu projede dikkatimi çeken bir diğer mükemmellik ise aldığımız suyun tamamını tüketemediğimiz için dökerek israf ederiz veya bazen içi dolu bir şekilde su şişesini çöpe atarız ve böylelikle de israf işlemiş oluyoruz. Dışarıda bir sürü susuz ve aç sokak hayvanları var. Bu noktalara bırakılan geri dönüşüm kutusuna içinde su bulunan su şişelerini attığımız zaman bu içinde kalan suyu sokak hayvanları için değerlendiriyorlar. Bu aslında beni etkileyerek çok mutlu etti. Çok hayırlı bir çalışma olduğuna inanıyorum.” dedi.  

Yunus TUĞRUL