Van halkı ucuz fiyata su tüketecek

Van'ın, içme suyu tarifesinde Büyükşehirler arasında Erzurum ile birlikte en ucuz su tarifesini uyguladığı belirtildi. Ayrıca yeni yıldan itibaren uygulanacak zam oranı konusu da Genel Kurulda tartışıldı.

VAN 24.11.2015 11:58:13 0
Van halkı ucuz fiyata su tüketecek
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Önergede ise 2016 yılında maliyetinin altında su tarifesinin belirlenmesi önerildi. Öneri Genel kurul toplantılarında görüşülerek karara bağlanacak.
     Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) 2015 yılı Genel Kurul Toplantısı devam ediyor.
      VASKİ Genel Kurul toplantısında tarife komisyonlarına havale edilen 2016 yılı su satışı ve kullanılmış suların boşatılmasına ilişkin yeni tarifeler tartışıldı.
      Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Cahit Bozbay başkanlığında toplanan Genel Kurula, İlçe Belediye Eş Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri ve VASKİ daire başkanları katıldı.
       Van'daki yeni içme suyu tarifesinin belirlenmesi önerisi toplantının en önemli dikkat çeken maddesi olarak görüşüldü.
 
       YENİ TARİFE İÇİN ÖNERGE VERİLDİ
          Bu konuda yeni tarife üzerinde çalışan komisyon, suyun maliyetinin altında satılması yönünde bir önerge sundu.
 Maliyetinden daha düşük bir fiyat tarifesi önerisiyle gelen komisyon,  Büyükşehir Belediyeleri arasında Erzurum’la aynı fiyat tarifesi uygulayacak. Van'ın bununla birlikte Büyükşehirler arasında ise en düşük su tarifesi uygulayan kent olduğu belirtildi.
       Bozbay, “Araştırmalara göre Büyükşehir belediyeleri arasında 4 ila 5 TL arasında su bedeli tahsil eden belediyeler var. Türkiye’de en ucuz suyu Erzurum ve Van Büyükşehir Belediyeleri vermektedir.  Büyükşehirlerin çoğunda 10 metre küpe kadar 4 ile 5 TL’den başlayıp yükseliyor bizde ise 100 metre küpten sonra fiyat yükseliyor. Bizim komisyonumuzun belirlediği fiyat maliyetinin altında bir fiyattır, bunlara kayıp kaçak oranları dâhil değildir. Elektrikte olduğu gibi kayıp kaçaklar bedelleri diğer abonelere yüklenirken karşılanırken,  bizde böyle bir şey söz konusu değildir. 2,40 TL maliyeti olan suyun tahsilâtında ise 2,20 TL olarak alınmaktır” açıklamasında bulundu.
       Daha sonra gündem dışı konuşan Cahit Bozbay “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü"ne dikkat çekmek için kısa bir konuşma yaptı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi