VAN HALKI İLE BÜTÜNLEŞİYOR

Mustafa Bilici İskele'de

VAN 13.02.2013 15:44:04 0
VAN HALKI İLE BÜTÜNLEŞİYOR
Tarih: 01.01.0001 00:00
Program kapsamında mahalle esnafını gezen Milletvekili Bilici, mahalle sakinleri ile kıraathanede bir araya geldi. Mahallelinin sıkıntılarını ve taleplerini dinleyen Milletvekili, aynı zamanda hükümetin çalışmaları hakkında vatandaşları bilgilendirdi. TBMM Genel Kurulunda kabul edilen 6360 sayılı yasa ile Van’ın Büyükşehir Belediyesi statüsü kazandığını hatırlatan Bilici, bu kanunla Belediyenin gelirlerinde önemeli bir artış olacağını belirterek bununda Van halkına daha kaliteli ve etkin hizmet olarak yansıyacağını anlattı.
Yeni düzenleme ile birlikte katılımcı bir demokrasi anlayışı öngördüklerini , buna göre daha önce Van merkez ve içlere bağlı köylerde yaşayan vatandaşların sadece il genel meclislerine ve muhtarlıklara oy kullandıklarını hatırlatan Bilici,  önümüzdeki yerel seçimlerde belediye meclisleri, ilçe belediye başkanlığı ve büyükşehir belediye başkanlığına oy kullanabileceklerinin altını çizerek, yerel demokrasinin daha da güçlendiğini ifade etti.           
Van’ın yaşadığı acı deprem felaketi ve sonrasında yatırımların hız kesmediğini, 61. Hükümet döneminde Van’da yapılan ve programlanan yatırımların ilimizin vizyonunu değiştirdiğini dile getiren Van Milletvekili Mustafa Bilici, Urartu Müzesi, Van Gölü İnci Tur Gemi Alımı projeleri, Tekstilkent Projesi, Tuşba Fuar ve Kongre Merkezi Projesiile birlikte Van’ın bölgesinde cazibe merkezi olacağını anlattı.