VAN GÜRPINAR’DA KODLAMA VE ROBOTİK TEKNOLOJİ MERKEZİ

Van’ın Gürpınar ilçesinde öğrencilerin bilim ve teknolojiyle geleceğe hazırlanması kapsamında “Kodlama ve Robotik Teknoloji Merkezi” oluşturulmasına yönelik işbirliği projesi geliştirildi.

VAN 20.11.2017 16:58:32 0
VAN GÜRPINAR’DA KODLAMA VE ROBOTİK TEKNOLOJİ MERKEZİ
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

 İlçenin ekonomik, sosyal ve fiziki alanlarda kalkınması için projeler geliştiren Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, eğitimde donanımlı ve üretebilen öğrencilerin yetişmesi için de çalışma yürüttüklerini, bu kapsamda “Kodlama ve Robotik Teknoloji Merkezi” oluşturulmasına yönelik proje geliştirildiği öğrenildi.

Projenin hayata geçirilmesinde Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Teknoloji Transfer Ofisi ile Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü görev alacak ,projede yer alacak gönüllü öğretmenlerden oluşan ekibin  “Eğitimcilerin Eğitimi” programıyla kodlama ve robotik eğitimci olmaları sağlanacağı, bu kapsamda Gürpınar Şehit Müftü Muhammed Sıddık Efendi İmam Hatip Ortaokulu’nda YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Nevzat Gün ile Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı arasında iş protokolü imzalandığı bildirildi.

 YYÜ Teknokent Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necat Görentaş, YYÜ Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Özkan Atan, Gürpınar İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Seçkin’in de katıldığı programda konuşan Rektör Battal, dünyanın 4. endüstri devrimine ilerlediğini belirterek, “Bazı anları kaybettiğimizde yakalama şansımız yoktur, yapay zeka dahil geride kaldığımızda bize verilenlerle yetinmek zorunda kalırız. Bu nedenle kaymakam beyi bu çabasından dolayı tebrik ediyoruz. Bilimsel çalışmalarına her türlü katkıyı vermeye hazırız.” Derken ,Kaymakam Doğramacı da bilim, teknoloji ve ahlaki temelli eğitimlerin erken yaşta verilmesi için çalışma yürüttüklerini, temel eğitimlerin ardından yaş guruplarına göre bu kursları genişletip, ilk, orta ve lise düzeyinde geliştirmeyi planladıklarını dile getirdi.

 Öğrencilerin artık birebir yetiştirildiği bir sürece girdiklerini kaydeden Doğramacı, şöyle devam etti: “Teknolojiye maruz kalan değil teknolojiyi üreten bir nesil için Kodlama ve Robotik Teknoloji Atölyeleri dönemi Gürpınar’da başlıyor. Özveri olmadan bu sistemden yararlanamayız. Bu nedenle öğrenciler kadar öğretmenlerimizin de özverili davranmaları gerekiyor. Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Gün de bilim ve teknoloji temelli kursların olmadığını, bu eğitimlerin yaygınlaşması gerektiğini belirterek “Önümüzdeki yıllarda her meslekte robotlar, robotik kollar kullanılacak, mekanik tarım aletlerinin yerini birbiriyle haberleşen robotik araçlar alacak. Bu açıdan robotları yapacak, kullanacak, tamir edecek, geliştirecek, yazılımlarını yapacak yeni bir nesile ihtiyacımız olacak.” Denildi.İLKHA