Van Gönüllüleri’nden ortak karar:

Sosyal medya ve çay sohbetlerinde Vanlıları buluşturan Van Gönüllüleri, TOKİ’nin satışını durdurduğu eski Van Devlet Hastanesi yerinin şimdi de yeşil alan olmasını istiyor. Önceki akşam Van Otelciler Derneği’nin (VANODER) ev sahipl

VAN 24.01.2019 13:16:25 0
Van Gönüllüleri’nden ortak karar:
Tarih: 01.01.0001 00:00

Toplu Konut idaresi (TOKİ) 11 Ocak tarihinde 29 ilde 161 arsayı satışa sundu. Bu arsalardan bir tanesi de eski Van Devlet Hastanesi yeri olarak bilinen Van İpekyolu Tepebaşı 27 Ada 13 Parsel arsasıydı. 
TOKİ’nin arsayı satışa çıkarmasıyla birlikte Van’daki gönüllüler, arsa satışının durdurulması için sosyal medya üzerinden kampanya başlattı. 
Sosyal medyanın yanı sıra Vangölü Aktivistleri “Salı Günü Van İçin Çay Vakti” etkinliğiyle satışın durdurulması için Vanlıları bir araya getirdi.  

SATIŞTAN ÇEKİLDİ
Yapılan girişimler üzerine TOKİ, arsayı yaptığı şu değişiklikle satıştan çektiğini Emlak Yönetimi Hizmetleri’ne bildirdi: 
“İlgili yazımız ile 10.09.2017 tarihli sözleşme çerçevesinde idaremize ait arazilerin satışının 29.01.2019 Salı günü saat 13.30’da ilgili yazı ekinde yer alan ‘Satış Şartnamesi’ esaslarına göre Açık Teklif Alma (Açık Artırma) yöntemiyle satışa sunulacağı tarafınıza bildirilmiştir. İdaremizce yapılan değerlendirmede satışa sunulacak taşınmazlardan Van ili İpekyolu ilçesi, Tepebaşı Mahallesi’nde bulunan 27 ada13 parsel nolu taşınmazın satışından çekilmesi uygun görülmüştür.”

VAN GÖNÜLLÜLERİ YEŞİL ALAN OLMASINI İSTİYOR
Alınan bu karar üzerine “Salı Günü Van İçin Çay Vakti” etkinliği kapsamında, Van Gönüllüleri olarak adlandıran grup önceki akşam VANODER’in ev sahipliğinde tekrar bir araya geldi.
VANODER Yönetim Kurulu Başkanı Reşat Yeşilağaç’ın yanı sıra Av. Zahir Soğanda, Van Gölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel ve dernek üyeleri, Vanlı gönüllüler ve basın mensupları çay sohbetinde yer aldı. 
Burada yapılan değerlendirmeler sonunda Van Gönüllüleri, satışı durdurulan yerin yeşil alan olması yönünde ortak karara vardı.
 

TEŞEKKÜR AÇIKLAMASI
Yapılan çay toplantısı ardından, Van Gönüllüleri adına ortak bir yazılı açıklama yayınlandı.
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“TOKİ tarafından satışa sunulan Eski Devlet Hastanesi yerinin satışının durdurulması önemliydi. Bu konuda satışın durdurulmasında emeği olan tüm Vanlılar, Van gönüllüleri, siyasetçilere teşekkür ederiz. Satışın durdurulması, öncelikli hedeflerimizden bir tanesiydi. Bu konuda emeği olan herkese bir kez daha teşekkür ederiz. Daha önce yaptığımız çay toplantısında alanın satılmaması gerektiği üzerinde karar almıştık. Son aldığımız haberde satışın durdurulduğu haberini aldık. Bu haber hepimizi çok mutlu etti. Ancak satışı durdurulan alanın, bir kuruma devredilerek toplum yararına bir alan olarak tahsis edilmesini istiyoruz. Çay toplantısında aldığımız karar, alanın yeşil alan olması üzerinedir. Tüm katılımcıların yeşil alan kararını tüm Van kamuoyuna bildirmek isteriz. Kararın arkasında olduğumuzu belirtir, tüm Van halkının kararımıza destek vermesini talep ediyoruz.”
Haber: M.Selim Kurt

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi