Van Gönüllüleri Yeniden Yola Çıkıyor

İstanbul Aydın Üniversitesi Erciş'te depremden zarar gören çocuklara yaz okulu projesi kapsamında ücretsiz eğitim verecek.

VAN 19.04.2013 10:30:23 0
Van Gönüllüleri Yeniden Yola Çıkıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Aylin Sözer Çapan ve 6 gönüllü öğrenci, Van'ın Erçiş İlçesinde 2012 yılının yaz aylarında bir çalışma başlattı. Gönüllüler, Van ve Erciş İlçesi'ni vuran 2 ayrı depremden maddi ve manevi etkilenen 4-14 yaş arası çocuklara, yaz okulu projesi kapsamında ücretsiz eğitim verdi. Yaklaşık iki ay bölgede kalan gönüllüler ayrıca ilçeye bağlı 16 köy okulundaki 24 ana sınıfını da düzenleyerek eğitim çalışmalarına katkı da bulundu.

İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri ve öğrencileri yıl içerisinde yapılan hazırlıklar sonucunda, Erçiş'te çocuklar için oyuncak kütüphanesi ve kitap, kırtasiye, oyuncak desteği oluşturdu. Okullarda bulunan ana sınıflarını ve kütüphaneleri inceleyen ekip, hazırladıkları rapor sonucunda gerekli materyali sağlayarak bu yıl da 23 Nisan'da Van'ın Erçiş İlçesinde çalışmalarına başlayacak. Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de desteklediği proje, depremden zarar gören çocukların eğitimine katkı da bulunmak amacıyla belirli aralıklarla tekrarlanacak.