Van Gölü'nde Kirlilik

Van Valisi Münir Karaloğlu, vatandaşlara çağrıda bulunarak, 'Van Gölü hepimizin sofrası, orayı iyi korumamız lazım' dedi.

VAN 11.04.2013 13:52:07 0
Van Gölü
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Valisi Münir Karaloğlu, derelerin kirletilmemesi konusunda vatandaşlara çağrıda bulunarak, "Van Gölü hepimizin sofrası, orayı iyi korumamız lazım" dedi.

Van Gölü'nün kirletilmemesi konusunda uyarılarda bulunan Vali Karaloğlu, vatandaşlara ve belediyelere büyük görevlerin düştüğünü kaydetti. Vali Karaloğlu, "Büyükşehir olunca o sorunda kökünde çözülmüş oldu. Arıtma tesislerinin tümünde büyükşehir sorumlu oldu. Bütün arıtmaları o işletecek. Kanalizasyon ve arıtma tesisleri artık büyükşehrin görevi ve böylelikle o sorunun da sahibi ortaya çıkmış oldu. Biliyorsunuz yıllardır hep dile getiriyoruz. Van Gölü hepimizin sofrası, orayı iyi korumamız lazım. Ona da dikkat çekmek önemli. Atık sudan çok katı atığı önemsiyoruz. Çünkü bizim gölümüzü kirleten katı atıklardır. Petler, naylonlar, plastikler, araba lastikleri gibi atıklar gölümüze büyük zarar veriyor. Gölün tavanına indiğiniz vakit onları net görüyorsunuz. Atık sularda önemli ama göl kendine has özelliğiyle de bir şekilde absorbe edebiliyor. Ama katı atık 100 sene, 150 sene o tavanda kalacak. Özellikle derelerin temiz kullanılması lazım. Vatandaşımızın özelikle çöplerini derelere atmaması, belediyelerimizin de dereleri temiz koruması noktasında dikkatli olması lazım" dedi. - Van