Van Gölü'nde festival BAŞLIYOR

Van Gölü yarın ve pazar günü çeşitli su sporlarına ev sahipliği yapacak. Bu yıl 6.'sı düzenlenen Van Denizi ve Su Sporları Festivali yarın Edremit Su Sporları Merkezi'nde start alacak.

VAN 3.09.2015 19:01:26 0
Van Gölü
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Umut TARHAN

Sabah 10.30'da İstiklal Marşı'nın okunması, saygı duruşu ve protokol konuşmaları ile başlayacak olan festival ilk günde 13 - 16 yaş arası yıldızlar kano yarışmaları, dragon yarışmaları, yelken yarışmaları, halka yönelik gösteri ve yarışlar, plaj futbolu, plaj voleybolu ve açık havuzda yüzme yarışları şeklinde devam edecek.
Festivalin ikinci günü de yine Edremit Su Sporları Merkezi'nde yapılacak. İkinci günde 15 - 19 yaş arası kürek yarışmaları, yelken yarışmaları, dragon yarışmaları finali, halka yönelik gösteri ve yarışlar, plaj futbolu, plaj voleybolu, açık havuzda yüzme yarışları düzenlenecek ve son olarak da ödül töreni ile festival son bulacak.
Su Sporları Festivaline ilişkin facebook hesabından bir açıklama yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç herkesi festivale katılmaya davet etti. İnanç yaptığı açıklamada şunları söyledi; " Ve geri sayım başladı. Van'ımızın tanıtımına yönelik en önemli organizasyonlarından biri olan festivalimiz başlıyor. 6. Van Denizi Su Sporları Festivali için bu hafta sonu tüm halkımızı Edremit Su Sporları Merkezimize bekliyoruz. Yüksek adrenalin tutkunu gençler! Kap mayonu gel... İlimizde ilk kez göreceğiniz Bungee Jamping heyecanını kaçırma. Van Denizine 20 m uzaktan atlamak için yine bir ilk olan Mancınıx heyecanını, gençler sakın kaçırmayın. Şu Flayboard ne güzelmiş diye iç çeken gençler! Bu yıl hayaline kavuşacak ve Flayboard da kendinide bulacak. Orta yaş kardeşlerimizi ve çocuklarımızı da unutmadık. Su balonu, banana, su trambolini, su kayağı, ringo ve water blob ile onları da bekliyoruz. Ayrıca; dragon, kano, yelken, kürek, yüzme yarışları suda devam ederken, karada da; plaj futbolu, plaj voleybolu, dart ve havalı tüfek..."

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Umut Tarhan