Van Gölü'nde av yasağı bitti

Van Gölü'nde yaşayabilen nadir canlılardan olan inci kefalinin üreme döneminde avlanmasını engellemek için 15 Nisan'da başlayan avlanma yasağı bugün sona erdi.

VAN 15.07.2015 13:11:24 0
  Van Gölü
Tarih: 01.01.0001 00:00

İnci kefalinin üreme döneminde avlanmasını engellemek için 15 Nisan'da başlayan ve 15 Temmuz’a kadar devam eden avlanma yasağı bugün itibariyle sona erdi.

Van Gölü'nde yaşayan tek balık türü olan ve üreme döneminde tatlı sulara göç ederek yumurtalarını bırakan inci kefalinin neslinin korunması amacıyla, 15 Nisan ile 15 Temmuz arasındaki üreme döneminde av yasağı uygulanıyor.

Söz konusu tarihler arasında inci balığının avlanmasını engellemek için Van ve Bitlis valiliklerinin koordinesinde ilgili kurumlar tarafından çeşitli önlemler alınıyor.

3 ay devam eden avlanma yasağı ve koruma çalışmaları olumlu sonuç verirken, av yasağının kalkmasıyla, Van Gölü'nde avcılık yaparak geçimini sağlayan balıkçılar, "vira bismillah" diyerek göle açıldı.

Avlanma yasağının devam ettiği süre içerisinde her yıl olduğu gibi bu yılda yüklü miktarda kaçak avlanan inci kefali ele geçirilmiş, kaçak olarak avlananlara para cezası uygulamasına gidilmişti.