Van Gölü yürüyüşü 7. etapta

Van Gölü’nün durumuna dikkat çekmek ve korunmasında etkide bulunmak amacıyla Van’daki iki sivil toplum örgütü tarafından “Van Gölü için bir adım da sen at” adı altında başlatılan yürüyüşün 7. Etabı gerçekleştirilecek.

VAN 5.08.2019 11:20:00 0
Van Gölü yürüyüşü 7. etapta
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi ile Vangölü Aktivistleri Derneği tarafından, Temmuz ayında Van Gölü etrafında yürüyüş etkinliği başlatıldı.
Yürüyüşün ilk etabına İpekyolu ilçesinde bulunan Kurtuluş Parkı’nda başlandı. Şuana kadar 6 etabı geride bırakan aktivistler, 7. etaba hazırlanıyor.

6 GÜN YÜRÜDÜLER
Bir grup oda ve dernek yöneticisi Kurtuluş Parkı-Edremit-Gevaş güzergahını yürüyerek geçtikten sonra, Bitlis’in Tatvan, Ahlat ve Adilcevaz etaplarıyla devam edildi ve önceki gün 6. Etap tamamladı.
Her etabın yaklaşık 12 saat gerçekleştiği 6. Etap sonunda aktivistler Van-Adilcevaz arası Van Gölü kıyı şeridini 6 günde tamamlamış oldu.

7. ETAP BAŞLAYACAK
Yürüyüşün 7. Etabı bu hafta gerçekleştirilecek.
Aktivistler ve oda yöneticileri yürüyüşlerine Adilcevaz-Erciş etabı ile devam edecek.
Gazetemize konuşan Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, iki yerleşim bölgesi arasında mesafe fazla olduğu için bir günde yürümelerinin mümkün olmadığını, bu nedenle bu mesafeyi de iki etap şeklinde geçmeye çalışacaklarını söyledi.

AMAÇ HAKKINDA
Yürüyüşü planlayan iki sivil toplum örgütü, hem yaptıkları basın açıklamaları, hem de sosyal medyadaki paylaşımlarıyla amaçları hakkında bilgilendirmede bulunuyorlar.
Yaklaşık 430 kilometrelik Van Gölü kıyısını yürüyerek tamamlamayı hedefleyen aktivistler, farkındalık etkinliği ile amacın, “Van Gölü havzası güzelliklerine dikkat çekmek, turizm değerini göstermek, vatandaşa ve yetkililere korunması gerektiği yönünde etkide bulunmak” olarak ifade ediyor.
Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: