Van Gölü ve havza için dağ tırmanacaklar

Vangölü Aktivistleri Derneği üyeleri, Van Gölü ve havzadaki turistik değerlerin korunmasına dikkat çekmek için Esrük Dağı’na tırmanış gerçekleştirecek.

VAN 25.02.2022 11:07:50 0
Van Gölü ve havza için dağ tırmanacaklar
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van ve havza turizminin en önemli dayanaklarını Van Gölü başta olmak üzere göldeki adalar, havzadaki tarihi yerler, kaleler, şelale ve diğer doğal güzellikler ile kış turizmine elverişli dağlar oluşturuyor.

DAĞLARA DİKKAT ÇEKİYORLAR
Van Gölü kıyısını kuşatan Süphan dağı, Nemrut dağı, Artos, Erek ve diğer her bir dağın hem ayrı öyküsü bulunuyor hem de turizm için farklı anlamlar ifade ediyor. 
Vangölü Aktivistleri Derneği, havzadaki dağların kış turizmindeki yerine ve önemine dikkat çekmek için her yıl ‘Kış Etkinlikleri’ kapsamında bu dağlarda tırmanış ve farklı etkinlikler gerçekleştiriyor.

ESRÜK DAĞI’NA TIRMANACAKLAR
Bu dağlardan biri de Muradiye ilçesinde bulunan Esrük dağı. 
Aktivistler kış etkinlikleri kapsamında 27 Şubat günü 2 bin 965 metre yükseklikteki Esrük Dağı’na tırmanış gerçekleştirecek.
Edinilen bilgilere göre, Arell Alüminyum’un katkılarıyla gerçekleştirilecek tırmanış 27 Şubat Pazar günü sabah saat 08.00’de başlayacak.
Aktivistler ve dağcılar tırmanış için Ünseli mahallesinde bir araya gelecekler.

“ZENGİNLİKLERİMİZİ DEĞERLENDİREMİYORZ”
Etkinlikle ilgili bilgi veren Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Dr. Erdoğan Özel, havzada turizm açısından değerlendirilecek birçok seçenek olduğunu ancak var olan bu zenginliğin gereği gibi değerlendirilemediğini söyledi.
Havzanın her mevsim doğa yürüyüşüne müsait olduğunu ifade eden Özel, “Geleneksel hale getirdiğimiz kış tırmanışlarımız Muradiye ilçesinde bulunan Esrük Dağı ile devam ediyor. Van Gölü Havzası, yaz kış doğa yürüyüşü yapılacak birçok seçenek sunuyor. Oldukça zengin bir bölgede yaşamamıza rağmen bu zenginliklerimizi değerlendirme noktasında oldukça eksik kalmaktayız.” dedi.

“BİLİNÇ OLUŞTURMAK İSTİYORUZ”
Düzenledikleri farkındalık etkinlikleriyle havzadaki değerlere yönelik bir bilinç oluşturmayı hedeflediklerini belirten Özel, “Bu çalışmalarımızı paydaşı olduğumuz ‘Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı’ kapsamında yapıyoruz. Amacımız Van Gölü’ne nazır olan dağlarımızı tanıtmak, korumak ve özellikle havzada farkındalık oluşturarak bilinç geliştirmek istiyoruz” diye kaydetti. 

Özel Haber: Adil Harmancı