Van Gölü TV’nin haberi ses getirdi yanlış parka ceza!

Haberimiz ses getirdi! Engelli rampalarına yapılan yanlış parklara ceza verildi

VAN 22.09.2021 20:25:03 0
Van Gölü TV’nin haberi ses getirdi yanlış parka ceza!
Tarih: 01.01.0001 00:00

VANGÖLÜ TV ÖZEL

Haberimiz ses getirdi! Engelli rampalarına yapılan yanlış parklara ceza verildi

Van’ın İpekyolu ilçesindeki birçok cadde ve sokakta engelliler için yapılmış rampalar sorun olmaya devam ediyor. Birçok engelli birey, rampaların önüne park eden araçlar nedeniyle zor anlar yaşıyor.

Dün yapmış olduğumuz “Engelli rampaları sorun olmaya devam ediyor” başlıklı haberimiz sonrası Ferit Melen Caddesi üzerinde bulunan eski devlet hastanesi kavşağında bulunan engelli rampalarının önüne yapılan ve kurallara uymayan vatandaşlara para cezası verildi.

Duyarlı vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye gelen Trafik polisleri tarafından kurallara uymayan vatandaşlara 144 lira para cezası kesit. Kural bilmez vatandaşlardan dolayı birçok vatandaş, bebek arabalarıyla zor şartlarla kaldırımlardan iniş yapıyor.

Van Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Hanefi Baykara, bu duruma tepki göstermişti. Baykara, “Sadece engelli biri değil bebek arabası taşıyan bir anne de bu kaldırımlardan rahat geçemiyor. Şehir merkezinin hemen hemen her yerinde bununla karşılaşabiliyoruz. Yapılan kaldırımlar standartlara göre değil. Rampaların yapıldığı yerde asfalt ve kaldırım arasında fark var ve sular geçiyor.”

Kaynak: Van Gölü TV