Van Gölü TV canlı yayınına katılan SP İl Başkanı Özay İlhan’dan önemli açıklamalar

Van Gölü TV Ana Haber Bültenine konuk olan Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, Van ile alakalı birçok konuya değindi.

VAN 20.08.2021 17:42:06 0
Van Gölü TV canlı yayınına katılan SP İl Başkanı Özay İlhan’dan önemli açıklamalar
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN GÖLÜ TV ÖZEL

Van Gölü TV Ana Haber Bültenine konuk olan Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, Van ile alakalı birçok konuya değindi.

Türkiye’nin 18. büyük ili olan Van’da işsizlik en üst seviyede diyerek sözlerine başlayan Özay İlhan, “Bizim en büyük sıkıntımız işsizlik ve sınırlarımızdan kaynaklanan göçmen sorunu. Sınırlarımızda yer alan Kapıköy, Esendere ve Gülbulak sınır kapıları İran’dan kaynaklanan sorunlardan dolayı açılmadı. Bu durum işsizlik sorununu artırdı.  Esnafımızın ciddi anlamda sıkıntı yaşamasına neden oldu.” dedi.

Baki Karaca’nın, “Muhalefet temel gerekliliklerini yerine getiriyor mu?” Sorusuna Özay İlhan şu cevabı verdi.

“Muhalefet olarak bizim yapmamız gereken olup biteni takip etmek. Yanlış varsa uyarmak. Merkezi olarak yaptığımız çalışmalarda bunlar. Türkiye genelinde ekonomik, coğrafik ve diğer sıkıntıları takip etmek oluyor. Amaç iktidarın doğrusuna doğru, yanlışına yanlış demek, hayra destek olmak şerre de fren vurmaktır. Biz de il başkanlığı olarak doğru yapılana destek oluyoruz, yanlış yapılana da doğru bir üslupla karşı çıkarız. Çünkü bu kent bizim, zararına olan her şey bize olacak” şeklinde konuştu.

 “TOKİ’LER VAN’DA YAPILAN EN BÜYÜK HİZMETTİR”

Baki Karaca’nın “Van’da merkezi hükümetin takdir ettiğiniz veya eleştirdiğiniz çalışmaları var mı?” sorusuna önce takdir ettiği çalışmaları söyleyen İlhan’ın cevabı şu şekilde oldu;

Van’da üst üste iki tane deprem yaşandı. Biz çok eleştirmemize rağmen TOKİ’ler çok hızlı bir şekilde faaliyete geçti. Bu hükümetin Van’da yaptığı en büyük hizmetlerin başında yer alıyor. İster kabul edelim ister kabul etmeyelim bu böyle, çünkü o dönem bir sıkıntı vardı ve bu hızlı bir şekilde çözüldü. Bunun dışında o dönemlerde birçok köy okulumuz yenilendi. Eleştirdiğimiz noktalar ise mevcut iktidar yol yapılacağını söyledi. Van’da bitmeyen yol çalışmaları başladı. Van’ı bu konuda kangren ettiler. Bitmeyen çevre yolunu yaptılar. Hatta olmayan çevre yolunun mağdurlarını inşa ettiler. Keşke 18. madde uygulansaydı ve kamulaştırma yoluyla yapılsaydı. Bunun dışında mevcut iktidarımız bir ilçede stadyum yaptı. Biz bir stadyumdan önce il olduğumuz için bir fabrika yapılmasını istiyoruz. Van Türkiye’nin en önemli çekim merkezlerinden biri evet göç veriyor ama alıyor da. Kendine özel bir yapısı var. Doğum oranı ve genç nüfus olarak Türkiye’nin ilk 5 ili arasında yer alıyor. Yeni gelecek olan nesillere konaklama alanı oluşturamayacak imar problemimiz var bu Van’ın en büyük derdidir.

“83 MİLYON İNSANIMIZDA AİDİYET DUYGUSU VAR”

2016 yılından bu yana Van’ın sürekli kayyum ile yönetilen bir il olduğunu belirten İlhan, sözlerini şöyle tamamladı;

“Van Belediye Meclis üyeleri çalışmayan bir il konumunda. Örnek verecek olursam Van‘ın bir müzesi vardı. O yıkıldı ve yerine yenisi yapılmadı. Bu anlamda kentin dinamiklerinin hayata geçmesi gerekiyor. İktidardaki 3 Milletvekilimiz gerekli yerlere gereken baskıyı uygulamış olsalardı eğer bu tür sorunlar olmayacaktı. Van’ın bu yol sorunları bitmiş olacaktı. Evet, bu iktidar yol yaptı ama Van’a yapmadı. Siyasi anlamda vekillerin bunu oturup düşünmesi lazım. Ben vekillerin Ankara’ya gittiğinde veya buraya oradan gelenlere ilimizle ilgili hiçbir sorun yok her şey dörtlük tozpembe bir tablo çizdiği kanaatindeyim.

Bu şehrin sorunları var bunların çözümü noktasında elbirliği ile çözüme kavuşturmamız gerek. Yaptığımız işlerde milletin rızasını düşündüğümüz gibi Allah’ın rızasını da düşünmemiz gerek. Bu topraklarda güzel eserler bırakmamız gerek. Adalet duygusunu toplumun herkes kesimine tesis etmemiz gerek.

Biz il başkanlığı olarak buraya geldiğimiz ilk günden bu yana her sorunu çözümü ile beraber sunduk Van’ın sorunları ve çözümleri hakkında 2 başlık hazırladık. Bunlar uygulamış olsaydı Van’da işsizlik, madde bağımlısı, göçmen sorunu olmazdı. 1 yıl önce otogarlarda bin 500 göçmen sabahlıyordu. Sonra bir politika uygulandı ve bunlar Van’dan gönderildi. En son bunlar Diyarbakır otogarında sabahlamaya başladı. Ülkenin ve bölgenin ciddi anlamda yönetimsel problemleri var. İktidarın bunları artık görmesi ve muhalefete kulak vermesi gerekiyor. Bu ülkede yaşayan 83 milyon insanın aidiyet duygusu var. Biz bu duyguyu artıracak işler yaparak, herkesin adil bir şekilde yaşaması için çalışmalıyız. Diğer bütün partilere oy verenlerde bizim insanımız o yüzden yaşanabilir bir Van inşa etmek hepimizin görevi. Bu anlamada insanı yaşatma felsefesi ile hareket etmeliyiz”.

Kaynak: Van Gölü TV