Van Gölü TV Ana Haber konuğu Siyasetçi ve İş İnsanı İdris Ahi

Siyasetçi ve İş İnsanı İdris Ahi Van Gölü TV Ana Haber Bülteni’nde Baki Karaca’nın canlı yayın konuğu oldu.

VAN 19.09.2021 17:40:32 0
Van Gölü TV Ana Haber konuğu Siyasetçi ve İş İnsanı İdris Ahi
Tarih: 01.01.0001 00:00

VANGÖLÜ TV ÖZEL

Siyasetçi ve İş İnsanı İdris Ahi Van Gölü TV Ana Haber Bülteni’nde Baki Karaca’nın canlı yayın konuğu oldu.

Canlı yayında Van Gölü TV Genel Yayın Koordinatörü Baki Karaca’nın sorularını cevaplayan İdris Ahi, önemli konulara değindi.

Ahi canlı yayında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“BİZİM DİĞER PARTİLERLE ARAMIZDA FARK VAR”

Bizim diğer partilerle aramızda fark var. El indirip kaldırarak milletvekili olup ihale peşinde olmayı istemiyorum. Herhangi bir örgütün arkasında güç ve kuvvet olmak istemiyorum. Ben sadece hak ve halkım diyorum. Hak yolunda halkın yanında olmak istiyorum bunun için de ancak bağımsız olmak gerekiyor. Çünkü herhangi bir partinin çatısının altında olduğunuz zaman el kaldırıp el indiriyorsunuz. Bu şekilde davranan kişileri kötülemek amaçlı söylemiyorum. Bir partinin adayı olduğunuz zaman bende olsam bende bu şekilde davranırdım, bu kişiler partinin çatısı altına giriyor. Ben bir partiye bağlı kalıp onların dedikleri ile hareket etmek istemediğimden dolayı bağımsız olmayı tercih ediyorum.

“BEN HER KİLDİN ANAHTARI OLMAK İSTİYORUM VE BUNUN YOLU ANCAK BAĞIMSIZLIKTAN GEÇER”

Her kilidin anahtarı olmak istiyorum, bunun için de bağımsız olmam gerekiyor. Ülkemizin seksen bir ili var. Ve her ile bir İdris Ahi lazım. Bunun nedeni ise herhangi bir partinin çatısının altında değil de halkın hizmeti için meclise gitmek istemem. Her ile bir İdris Ahi gittiği zaman hangi iktidar olursa olsun bağımsız olacaktır. Benim tek isteğim halkın sevdiği partinin adayı olmak. Bu halk kimi seviyorsa hangi partiyi destekliyorsa ve o konuda düşünceleri var ise ben o partinin adayı olmak isterim. Mesela örnek verecek olursam sözde Kürt partisi olan Halkın Demokratik Partisi (HDP) Kürtleri maalesef temsil etmiyor. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Müslüman parti olarak gösteriliyor. Ama bu yanlış İslamiyet sadece AK Parti’ye bağlı değildir. Ben halkın yanında olan bir parti istiyorum, bu da olmadığı için mecburen bağımsız aday oluyorum.

 “VAN HALKI İDRİS AHİYİ TANIYOR AMA TÜRKİYE TANIMIYOR”

Bugün beni sadece Van halkı tanıyor, Türkiye tanımıyor. Türkiye’nin beni tanıması için bir dönem bağımsız olarak meclise girmek isterim. Bugün seçim yapılsa Van halkı oyunu benden yana kullanması gerekiyor. Başka kimden yana kullanacak ki?  Bir parti çocuklarını dağa kaçırıyor, diğer bir parti ise halkı ihalelerin içine alıyor. Bu halk tekrar benden yana oy kullanacaktır. Çükü yapacak bir şeyleri yok. Van halkının bu kadar sıkıyönetimi hak etmediğini düşünüyorum.

“VAN HALKIMIZA GÜVENMEDİKLERİ İÇİN SEÇİMLERDE BENİM KADAR OY ALAMAZLAR”

Seçimlerde 1034 yakın oy aldım. Fakat bir İdris ahiye az bir sayı. Ama bu sayıyı ne AK Parti’nin 3 tane milletvekili bağımsız olarak alabilir ne başka partiler alamaz. İsterlerse gelip denesinler. Bu halka güvenmedikleri için alamazlar. Benim bu kadar sert çıkışmamın nedeni bu partiler halka güvenmiyor. Halk onları bu şekilde ilerlemesini sağlıyor. Bana soruyorlar siz milletvekili adayı mısınız? Diye onlara cevabım siz kimliksiniz ben de sizin fotokopinizim. Bunu söylememin nedeni ise beni meclise gönderecek olanlar millettir. Halk asildir bende onların vekili. Vekil mi? daha geçerli olur yoksa asil mi? Ben her zaman asile değer veriyorum.

 “BEN BU MİLLETE ÇOK ACIYORUM VARLIK İÇİNDE YOKLUK ÇEKİYOR”

Ben bu halka çok acıyorum varlık içinde yokluk çekiyor. Çok güzel nimetleri olan Bahçesaray bundan yararlanmıyor. Bunun nedeni halkımız yetkililere diş geçiremiyor. Bahçesaray’ın birden fazla sorunu var. Çevre yolu, içme suyu, gibi sorunları var. Ama buna bir türlü çözüm bulunmuyor. Aynı zamanda Kapıköy sınır kapılarının kapalı olması da iyi bir durum değil. Sınır kapılarının biran önce açılmasını rica ediyorum. Buradaki ticarete büyük bir katkısı var.

Kaynak: Van Gölü TV