Van Gölü kıyısında etkinlik günü

Van Gölü havzasında yer alan turizm değerlerini öne çıkarmak amacıyla düzenlenen iki ayrı etkinlik aynı noktada buluştu. Tatvan Belediyesi ile Vangölü Aktivistleri Derneği öncülüğünde gerçekleştirilen farklı etkinlikler Nemrut Dağ?

VAN 9.08.2021 11:18:40 0
Van Gölü kıyısında etkinlik günü
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bitlis Tatvan Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen “Nemrut Krater Gölü Kültür Sanat Festivali”, 7 Ağustos günü Nemrut dağında kalabalık bir katılımla yapıldı.
Etkinlikler kapsamında güneşin doğuşu izlenirken, buhar kuyularının ve buz mağarasının olduğu alanda doğa yürüyüşü yapılıyor, fidan dikimi gerçekleştiriliyor. 
Düzenlenen bu festival ile Nemrut dağının bölge turizmi için olan önemine dikkat çekilmesi amaçlanıyor. 
İKİ ETKİNLİK BİRLEŞTİ

Van Gölü ve havzadaki turistik değerlerin tanıtımı için aynı güne denk gelen bir diğer etkinlik ise Vangölü Aktivistleri Derneği öncülüğünde yapılan 3. Van Gölü Bisiklet Festivali oldu.
Van Gölü etrafını pedallamak amacıyla 5 Ağustos günü Van’dan yola çıkan 150 bisiklet sporcusu ve dernek üyeleri, Tatvan’da mola vererek Nemrut’taki etkinliklere katıldı.
ÇİFTE TANITIM OLDU

Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, iki etkinliğin aynı anda yapılmasının çifte bir tanıtım olduğunu ve havzanın tanıtımına önemli bir katkı sağlayacağını söyledi.

Nemrut’taki etkinliklere büyük bir ilgi olduğunu belirten Özel, Bitlis’in kurtuluş etkinliklerine de katıldıktan sonra yola devam edeceklerini kaydetti. 
YOLCULUK SÜRECEK

150 bisiklet sporcusunun yolculuğu Ahlat üzerinden devam edecek. Adilcevaz ve Erciş kıyı şeridini pedallayacak olan sporcular Çarpanak Adası yürüyüşü için bir gün Mollakasım’da konaklayacak.
3. Van Gölü Bisiklet Festivali, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi yanında son bulacak.

Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi