Van Gölü için yola çıkmışlardı... Yürüyüşün 2. etabı başladı

Vangölü Aktivistleri Derneği üyesi kadınlar öncülüğünde vatandaşların ve yetkililerin dikkatini Van Gölü’ne çekmek amacıyla başlatılan ve 15 etaptan oluşan “Van Gölü için Kadınlar Öncülüğünde Yürüyoruz” projesinin 2. Et

VAN 12.05.2022 10:53:07 0
Van Gölü için yola çıkmışlardı... Yürüyüşün 2. etabı başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Vangölü Aktivistleri Derneği üyesi kadınlar tarafından planlanan “Van Gölü için Kadınlar Öncülüğünde Yürüyoruz” projesinin koordinatörlüğünü Best Van Tur CEO’su İrem Bayram üstleniyor. 
Proje kapsamında 8 Mart günü, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı eski Van Milletvekili Gülşen Orhan’ın da katılımıyla Edremit Kent Meydanı’nda yürüyüş startı verildi.

İLK ETAP TAMAMLANDI

15 etaptan oluşan yürüyüşün ilk etabı Gevaş ilçesinde tamamlandı.
Edremit’ten 30 kilometre uzaklıktaki Gevaş ilçesine yürüyen kadınlar burada ilk molalarını verdi.
Kadınlar, yol boyunca karşılaştıkları vatandaşlara ve yürüyüşü merak eden yoldan geçen sürücülere, yürüyüşün nedenlerini anlattı, Van Gölü’nün korunması gerektiğini vurguladı.

İKİNCİ ETAP BAŞLADI

Gevaş’ta dün de yürüyüşün 2. Etabı gerçekleştirildi.
Gevaş yol ayrımında bir araya gelen aktivist kadınlar ve Vangölü Aktivistleri Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, yaptıkları açıklama ardından Tatvan yönüne doğru yürüyüşlerine devam etti.

“VAN GÖLÜ’NE DİKKAT ÇEKECEĞİZ” 

Gevaş yol ayrımında başlatılan yürüyüşün 2. etabına ilişkin açıklamayı Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Dr. Erdoğan Özel yaptı.
1.Etap’ta olduğu gibi geriye kalan her etaptaki yürüyüş sırasında yolda karşılaştıkları vatandaşların dikkatini Van Gölü’ne çekeceklerini belirten Özel, şunları söyledi:  
“Van Gölü için Kadınlar Öncülüğünde Yürüyoruz’ projemizin şu anda 2. etabını gerçekleştireceğiz. Hemen ardımızda Artos Dağı ve Gevaş ilçemiz var. İkinci parkurumuz Gevaş ilçesinden Balaban-Kuskunkıran sınırlarına kadar olacak. 15 parkur sürecek. Van Gölü’ne dikkat çekeceğiz. Yolda insanlara bu farkındalığı anlatacağız, göstereceğiz. Yürüyüşümüz hayırlı olsun. Yine sloganımız her zamanki gibi ‘Van Gölü kirlenmesin mavi kalsın.’”

430 KİLOMETRE KATEDİLECEK

Yapılan açıklamanın ardından yürüyüşçü aktivist grup, Balaban-Kuskunkıran güzergahında yola devam etti.
Bitlis’in Tatvan ilçesine doğru gidecek olan aktivistler Ahlat, Adilcevaz, Erciş, Muradiye yönünde yürüyüşe devam ederek geriye kalan 13 etabı da tamamlayarak yürüyüşün ilk çıkış noktası olan Edremit Kent Meydanı’nda yürüyüşü sonlandıracak. 
Haber: Adil Harmancı