Van Gölü için “yerel yönetim” turu

Vangölü Aktivistleri Derneği yetkilileri, Van Gölü ve havzasının sorunlarını dile getirmek, kendi öneri ve projelerini sunmak için Van ve Bitlis’teki Belediye Başkanları ile görüşme turları başlattı.

VAN 14.06.2019 11:45:03 0
Van Gölü için “yerel yönetim” turu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Gölü için “yerel yönetim” turu

Van Gölü kirliliği ve kıyı işgali başta olmak üzere, Van’da, çevre ve turizm alanında yaşanan sorunlara ilişkin şimdiye kadar çeşitli farkındalık etkinlikleri gerçekleştiren Vangölü Aktivistleri Derneği, bir başka farkındalığa daha imza attı.
Aktivistler, hem Van, hem Bitlis’te, Van Gölü’nün ve havzanın sorunlarını dile getirmek, ayrıca kendi öneri ve projelerini de sunmak için ilgili Belediye Başkanları ile görüşme turları başlattı.

GÖRÜŞÜLEN BELEDİYELER

Edinilen bilgilere göre, aktivistler, önceki gün Van’da, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say ile görüşürken, Bitlis’te de, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanglay, Tatvan Belediye Başkanı M. Emin Geylani ile Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy ile görüşme gerçekleştirdi. Aktivistlerin, belediye başkanlarına, “Van Gölü Kirlenmesin Mavi Kalsın” yazılı tişörtleri hediye ettiği öğrenildi.

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN RANDEVU

Havzadaki tüm yerel yönetimleri ziyaret etmeyi planlayan Vangölü Aktivistleri Derneği’nin, Van Büyükşehir Belediyesi’nden de randevu talebinde bulundukları belirtildi.
Aktivistler, randevuya cevap geldikten sonra Büyükşehir Belediye Başkanları ile de görüşecek.

“DESTEK SÖZÜ ALDIK”

Konuyla ilgili olarak gazetemize konuşan Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, ziyaretlerinin daha çok “hayırlı olsun” ziyaretleri olduğunu, ancak ziyaret sırasında Van Gölü ve havza ile ilgili sorunları da konuştuklarını söyledi.
Ziyaret ettikleri tüm belediye başkanlarından sıcak mesajlar aldıklarını belirten Özel, şu bilgileri verdi:
“Belediyelere hayırlı olsun ziyaretlerimize Edremit Belediyesi ile başladık. Sayın İsmail Say'a ‘Van Gölü Kirlenmesin Mavi Kalsın’ sloganlı tişörtümüzü hediye ettik ve projeler hakkında istişarelerde bulunduk. İlgilerinden dolayı teşekkür ederiz. Bitlis Belediyesi, Tatvan ve Adilcevaz belediyelerine de ziyaret gerçekleştirdik. Van Gölü ile ilgili çalışmalarda destek olacaklarını, ortak mirasımıza el birliği ile sahip çıkacaklarını ve her türlü sosyal çalışmada destek olmaya hazır olduklarını belirttiler. Bitlis Belediyelerine, derneğimizin Bitlis temsilcileri Orhan Emen ve Maşallah Özel katılım sağladı. En kısa zamanda havzadaki tüm belediyeleri ziyaret ederek, başta Van Gölü hakkında projelerimize destek ve işbirliği isteyeceğiz.”
Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi