Van Gölü için uygulamalı eğitimler planlanıyor

Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı kapsamında Van ve Bitlis’te okullarda düzenlenen seminerlerin, uygulamalı olarak da planlandığı belirtildi.

VAN 5.01.2022 10:36:36 0
Van Gölü için uygulamalı eğitimler planlanıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van ve Bitlis’te daha çok çevre sorunlarıyla ilgili faaliyetlerde bulunan Vangölü Aktivistleri Derneği tarafından gündeme taşınan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan’ın da devreye girmesiyle Ankara ve Van’da yapılan toplantılarda hayat bulan “Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı” kapsamında, Bitlis’te geçtiğimiz hafta iki okulda öğrencilere yönelik başlatılan eğitim seminerleri devam ediyor.

EĞİTİMLERE DÜN DE DEVAM EDİLDİ

Van Gölü’nün kirlilikten korunması ile havzadaki tarihi ve doğal varlıkların önemine dikkat çekildiği belirtilen Bitlis’teki seminerler dün de devam etti.
4 Ocak günü Tatvan ilçesinde bulunan Sultan Alparslan Ortaokulu’nda saat 11.00’de, Selahattin Eyyubi Ortaokulu’nda da saat 14.00’te Vangölü Aktivistleri Derneği üyesi çevre uzmanları tarafından öğrencilere seminer verildi. 

VAN’DA PROTOKOL ÇALIŞMASI

Van’da da önümüzdeki günlerde ortaokul düzeyindeki okullarda öğrencilere yönelik eğitim seminerleri düzenlenecek.
Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Dr. Erdoğan Özel, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Emin Bilmez ile protokol planlaması yaptıklarını ve bu çerçevede gerekli planlamanın yapılması ardından Bitlis’teki gibi seminerler düzenleyeceklerini söyledi.

EĞİTİMLER UYGULAMALI DA OLACAK

Öğrencilere salonlarda verilen eğitimlerin ilerleyen zamanda alanlara taşınacağı belirtildi. 
Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Dr. Erdoğan Özel, “Gerekli imkânların belediye veya benzeri kurumlar tarafından sağlanabilmesi halinde öğrencilerin ücretsiz bir şekilde veli izinleri doğrultusunda ve eğitimi engellemeyecek saatlerde çevre temizliği ve kıyı temizliği gibi uygulamalı olarak öğrencilere kazandırılması da hedefleniyor.” dedi. 

SUNUMLARDA GÖRSELLER KULLANILIYOR

Şu anda Bitlis’teki okullarda verilen eğitim içeriklerine de değinen Özel, şu bilgileri aktardı:
“Vangölü Aktivistleri Derneği olarak paydaşı olduğumuz Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı kapsamında, bir süre önce Bitlis ve Van illerimize bağlı özel ve devlet eğitim kurumlarında temel düzeyde eğitimleri planladık. Şu anda Bitlis’te öğrencilere, çevre bilinci kazanılması amacıyla doğa, çevre, hayvan sevgisi, geri dönüşüm, yenilenebilir enerji, Van Gölü Havzası ve güzelliklerini öğreten eğitimler veriliyor. Sunumlar ve görsel medya kullanılarak eğitimler veriliyor. Akabinde de pratik faaliyetlere geçmeyi hedefliyoruz.” 

Van Gölü için uygulamalı eğitimler planlanıyor
Özel Haber: Adil HARMANCI