Van Gölü için Türkiye'yi pedallıyorlar

Van Gölü'nü tanıtmak, dikkat çekmek ve farkındalık adına sürekli farklı etkinlikler düzenleyen Van Gölü Aktivistleri Derneği bu kez "Van Gölü için Türkiye'yi pedallıyoruz" etkinliği kapsamında Mersin'e gitme

VAN 27.05.2021 10:14:57 0
Van Gölü için Türkiye'yi pedallıyorlar
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Gölü Aktivistleri, Van Gölü'nü tanıtmak, dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak adına Van'dan Mersin'e bin kilometrelik yolu bisikletle pedallayacak. Van Gölü Aksivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, Dernek Yardımcısı Ali Emrah Dağer ve iki üye, Van Gölü'nün temiz kalması, korunarak gelecek nesillere aktarılması için 'Van Gölü için Türkiye'yi pedallıyoruz' etkinliği kapsamında bir araya geldi. Etkinliğin startını veren gönüllüler, Van Gölü'nü tanıtmak, dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak adına bin kilometrelik yolu pedallayarak 11 günde Mersin'e ulaşmayı hedefliyor.

"VAN'DAN MERSİN'E BİN KİLOMETRELİK YOLUMUZA, BİSİKLETLERİMİZLE PEDALLIYORUZ"

Van Gölü için yapılması gereken tüm çalışmalar için hazır olduklarını söyleyen Dernek Başkanı Özel, "Van Gölü için Türkiye'yi pedallıyoruz etkinliğinin üçüncü parkuru olan bin kilometrelik Mersin turuna başladık. Van Gölü ülkemizin en büyük, dünyanın da ikinci en büyük sodalı gölü. Çok yakın zamanda da NASA tarafından Dünya'nın en iyi fotoğrafları arasında birinci seçildi. Yakın zamanda Van Gölü sempozyumu düzenlenecek. Bu sempozyuma Çevre ve Şehircilik Bakanımız ve Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan hanımefendi de katılım sağlayacak. Onların himayelerinde şu an Van Gölü ile ilgili bir çalışma yürütülüyor.

Van Gölü koruma eylem planıyla buna da katkı sunmak istiyoruz. Van Gölü havzası koruma eylem planının uygulanmasının, hızlandırılması için biz de Van'dan Mersin'e bin kilometrelik yolumuza, bisikletlerimizle pedallıyoruz" ifadelerine yer verdi.