Van Gölü için toplantı talebi

Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Dr. Erdoğan Özel, Van Kent Danışma Kurulu’nun 'Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı' gündemiyle toplanarak kurulun her bir üyesine görevler verilmesi gerektiğini söyle

VAN 26.03.2022 12:23:08 0
Van Gölü için toplantı talebi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’da 2020 yılı Şubat ayında ilin temel sorunlarını ele almak ve çözüm bulmak için Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, ilçe belediyeleri ve STK’lar ile kanaat önderlerinin yer aldığı ‘Van Kent Danışma Kurulu’ kuruldu.
Ancak pandemi nedeniyle kurul istenen düzeyde toplantılar yapamadı.

VAN GÖLÜ, TOPLANTIDA ELE ALINMALI

Son günlerde, Van’da en fazla öne çıkan sorunlardan biri olan Van Gölü ve havza konusunun Kent Danışma Kurulu tarafından ele alınması talebi dile getiriliyor.
Farklı kesimlerin yanı sıra bu talebi en fazla Vangölü Aktivistleri Derneği dile getiriyor.
Dernek tarafından sosyal medya platformlarından yapılan paylaşımlarda, toplantının önemine vurgu yapılıyor.

“VAN GÖLÜ’NÜ VE HAVZAYI GÜNDEME ALMAK GEREKİYOR”

Talepleriyle ilgili açıklama yapan Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Dr. Erdoğan Özel, Van Gölü ve havzayı gündeme alan bir toplantıyı önemli bulduklarını belirterek, şunları söyledi: 
“Van Gölü’nün bunca özelliklerinin korunması ve değerlendirilmesi, birçok kurum, kuruluş, STK ve kamuoyunu ilgilendirdiği gibi sadece kanunlar ile çözülemeyecek gerçeğini ortaya koymaktadır. Van Kent Danışma Kurulu’nun 'Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı' hakkında kamuoyunu bilgilendirmesi ve süreç ile ilgili çalışmaları gündeme alacağı bir toplantının yapılması şarttır. Geçtiğimiz hafta da Vangölü Aktivistleri Derneği olarak, paydaşı olduğumuz programın değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Eylem Planı kapsamında şimdiye kadar; birçok çalışma yapıldı fakat kurum kuruluşların ve Van Gölü Havzasında yaşayan her bir bireyin bu konuyu sahiplenmesini bekliyoruz. Çünkü bu çalışmaların daha hızlı yürütülebilmesi, daha iyi ilerleme kaydedebilmesi adına sahiplenmek gerekiyor.”

“GÖREVLENDİRME YAPILMALI” 

Yapılacak toplantının sadece sözlü ifadelerden ibaret kalmaması aynı zamanda pratik adımların da atılması gerektiğinin altını çizen Özel, şunları kaydetti:
“Kentin sorunlarını konuşmak ve tartışmak amacıyla kurulan Van Kent Danışma Kurulu’nun, "Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı" hakkında kamuoyunu bilgilendirmesi gerekmektedir. Süreç ile ilgili çalışmaları gündemine alacağı bir toplantının Van Gölü’nün sahiplenilmesi konusunda danışma kurulunun her bir üyesine bu görevler verilerek farkındalık arttırılabilir, dolayısıyla böyle bir toplantının yapılmasını talep ediyoruz.”
Haber: Adil Harmancı