Van Gölü için il il pedal çevrilecek

Van Gölü Aktivistleri Derneği tarafından yapılan açıklamada, Van Gölü’ne ve havza turizmine dikkat çekmek için şimdiye kadar 2 kez “Van Gölü Bisiklet Festivali” adı altında etkinlik düzenlendiği belirtildi.

VAN 3.07.2020 10:55:13 0
Van Gölü için il il pedal çevrilecek
Tarih: 01.01.0001 00:00

Koronavirüs salgını nedeniyle farklı bir etkinlik düzenleme karar aldıkları ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

“2 defa Van Gölü Bisiklet Festivali düzenledik. Bisiklet festivallerine ve etkinliklerine destek olmaya çalıştık. Bu festivallerimizde temel amacımız Van Gölü farkındalığını arttırmak ve bölgemizde turizmi geliştirmeye destek vermek olmuştu. Ancak bütün Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle bu yıl bisiklet sporunu ve farkındalık etkinliklerimizi farklı bakış açısıyla yürütme kararı aldık.”
Türkiye’nin her yerini bisikletle dolaşmayı planladıkları belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi.:

“Van Gölü Aktivistleri olarak dayanışma, kültür, spor, sağlık, tarih vb birçok alanda çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Yaz döneminde ilk planladığımız etkinlik ‘Van Gölü İçin Pedalla’ olacaktır. Türkiye’nin her yerini bisikletle pedallayacağız. Etap etap olarak planladığınız etkinliğimizde Van Gölü Havzasının güzelliklerini ve tanıtımına yönelik çalışmalar yapacağız. 5 Temmuz’da başlayacak turumuzda ilk olarak Ege ve Akdeniz bölgelerinde pedallayacağız. Ağustos ayında ise daha farklı planlamalar yapıldı. Planlanan sporcu sayısını korona virüs nedeniyle azalttık. Gerekli maske ve sosyal mesafe kurallarına uyarak ekibimizle turu yapmayı planladık.”

Açıklamada, etkinliğe ERVA Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Kartal, BESTVAN TUR Yönetim Kurulu Başkanı İrem Bayram ve Van Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Seyhan Demir'in etkinliğe katkı sağladığı kaydedildi. Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi