Van Gölü için Ankara temasları

Vangölü Aktivistleri Derneği üyesi aktivistler, Van’dan başlattıkları 12 günlük bir bisiklet turu ardından Ankara’ya vardı ve 2 günlük bir görüşme trafiği gerçekleştirdi. Dernek Başkanı Erdoğan Özel, Ankara’ya Van Gölü’nü

VAN 24.09.2020 11:03:52 0
Van Gölü için Ankara temasları
Tarih: 01.01.0001 00:00

Vangölü Aktivistleri Derneği, Van Gölü’ne dikkat çekmek ve Koruma Kanunu çıkması için Ağustos ayında bisikletle Türkiye turu farkındalık etkinliği başlatmıştı.

Akdeniz-Ege etabını tamamlayan aktivistler 10 Eylül günü de Van’dan Ankara’ya nihai bir çözüm için 1200 kilometre pedal çevir-mişti.
Aktivistler 12 gün sonra Ankara’ya vardı ve zaman kaybetmeden Van Gölü konusuyla ilgili, yetkililerle görüşmeler gerçekleştirdi.

İLK GÖRÜŞME CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI ORHAN İLE

Aktivistler Ankara’ya vardıktan sonra ilk görüşmeyi, Van Gölü konusunda bir süre önce düzenlenen çalıştayı da idare eden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, eski AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan ile gerçekleştirdi.
Orhan, aktivistleri Beştepe Külliyesinde ağırladı.

DİĞER GÖRÜŞMELER 

Aktivistler daha sonra da sırasıyla, AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Van eski Milletvekili Burhan Kayatürk, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Memur-Sen Konfederasyonu Genel Sekreteri ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ile görüşme gerçekleştirerek destek talebinde bulundu.
 

VAN’A DÖNDÜLER

Aktivistler, 2 günlük Ankara temasları ardından dün de Van’a hareket etti.
Van’a hareketten önce konuyla ilgili kısa bir değerlendirme yapan Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, faydalı görüşmeler gerçekleştirdiklerini ve ilgiyle karşılandıklarını söyledi.

Görüştükleri tüm yetkililerin destek sözü verdiğini belirten Özel, “Destek olacaklarını söylediler. Van Gölü hepimizindir, sorumluluk hepimizdedir dediler. Bu konuda hassasiyet göstereceklerini ve destek olacaklarını, gündeme taşıyacaklarını ifade ettiler” diye konuştu.
Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi