Van Gölü için 7 yıldır dağ tırmanıyorlar

Vangölü Aktivistleri Derneği tarafından, Van Gölü’ne ve güzelliklerine dikkat çekmek için 7’inci kez Süphan Dağı tırmanışı gerçekleştirildi. Dernek Başkanı Erdoğan Özel, “Van Gölü gün geçtikçe kirleniyor, o nedenle Van Gö

VAN 12.08.2020 10:59:24 0
Van Gölü için 7 yıldır dağ tırmanıyorlar
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Gölü’nün havza ve bölge için önemine dikkat çekmek için sık sık etkinlikler düzenleyen Vangölü Aktivistleri Derneği, Süphan Dağı tırmanışını da geleneksel hale getirdi.

Aktivistler, Van Gölü’ne dikkat çekmek için bu yıl 7’inci kez Süphan Dağı’na zirve yaptılar.

BİRÇOK İLDEN SPORCU KATILDI 

Vangölü Aktivistleri Derneği öncülüğünde önceki gün düzenlenen tırmanma etkinliğine Van ve Bitlis’in yanı sıra farklı illerden de aktivist ve dağcılar katıldı.

Edinilen bilgilere göre, Kayseri, Adana, Mersin, Sivas, Rize, Erzurum, Bursa, Çanakkale ve Manisa gibi çeşitli illerden gelen 43 sporcu Bitlis’ten araçlarla hareket ederek Süphan Dağı eteklerinde buluştu. 

Sabah erken saatlerde yaklaşık 8 saatlik bir tırmanış gerçekleştiren aktivistler 4058 metre yükseklikteki dağın tepesine ulaşarak "Van Gölü kirlenmesin, temiz kalsın" yazılı pankart açtı.

“VAN GÖLÜ EŞSİZ BİR DEĞER”

Tırmanışla ilgili açıklama yapan Van Gölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, "Yedinci defadır Süphan Dağı'na zirve tırmanışı yapıyoruz. Her defasında da biz bölgemizin güzelliklerine dikkat çekmek için bu etkinlikleri yapıyoruz. Van Gölü aktivistleri kurulduğu günden beri hep 'Van Gölü' dedi. Çünkü Van Gölü eşsiz bir değer, eşsiz bir güzellik.” ifadelerini kullandı. 

"HERKESİN SAHİP ÇIKMASI GEREKİYOR"

Van Gölü’ne sadece Bitlisli ya da Vanlıların değil, herkesin sahip çıkması gerektiğini belirten Özel, şunları söyledi: 

“Van Gölü dünya mirasıdır. Sadece burada yaşayan Vanlıların ve Bitlislilerin değil dünyada yaşayan herkesin bir zenginliğidir. Van Gölü gün geçtikçe kirleniyor, böyle giderse kaybedeceğiz bu zenginliği. O nedenle Van Gölü'ne hep birlikte sahip çıkmamız gerekiyor. Her zaman tekrarladığımız gibi diyoruz ki, 'Van Gölü kirlenmesin mavi kalsın' çocuklarımıza geleceğimize mavi bir doğa, güzel bir doğa bırakalım. Tabi gereken ilgi, özen ve itina ortaya çıkana dek bu tür etkinliklerimizi de sürdüreceğiz."
Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi