Van Gölü için 4 kilometre yüzdüler

Van Gölü'ne dikkat çekmek amacıyla Gevaş İskelesi’nde bir araya gelen 70 profesyonel yüzücü, sahilden 4 kilometre uzaklıktaki Akdamar Adası'na kadar yüzdü.

VAN 16.08.2019 11:22:09 0
Van Gölü için 4 kilometre yüzdüler
Tarih: 01.01.0001 00:00

Gevaş Belediyesi ve Vangölü Aktivistleri Derneği tarafından Van Gölü’ndeki kirliliğe ve Akdamar Adası’nda susuz kalan badem ağaçlarına dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak için “Kulaç Kulaç Van Gölü” adı altında bir etkinlik düzenlendi.

70 YÜZÜCÜ

Etkinlik için 70 profesyonel yüzücü, Gevaş İskelesi’nde bir araya gelerek 4 kilometre mesafedeki Akdamar Adası'na doğru yüzmeye başladı. 
Yüzme sırasında deniz araçlarıyla gerekli önlemler alındı ve deniz cankurtaranları hazır bulunduruldu.

“DUYARLILIK OLUŞTURMAK İSTEDİK”

Düzenleyici kurum olarak etkinlikle ilgili açıklamada bulunan Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, şunları söyledi:

“Sporcularımız yaklaşık 4 kilometre mesafeyi yüzerek adaya ulaştılar. Bakıldığı zaman az görünebilir ama yüzücüler için çok zorlu bir mesafe. Amacımız Van Gölü'nün kirlenmemesine yönelik bir duyarlılık oluşturmaktı. Umarım bu duyarlılık da oluşacaktır.” 

“KORUMA KANUNU ÇIKSIN”

Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel de, Van Gölü Koruma Kanunu’na dikkat çekti. 

Özel, “Öncelikle şunu söyleyeyim, biz Tamara için Akdamar’a yüzen çobanı daha iyi anladık şimdi. Tabi her fırsatta dile getiriyoruz, yine tekrarlamak istiyorum; Van Gölü Koruma Kanunu çıkarılmasını istiyoruz. Bu kanunla halkımız gölümüzdeki bu güzelliklere daha çok sahip çıkacak. Bu güzel nimeti gelecek kuşaklara aktarmak istiyoruz. Bu amaçla zaten sporcularımızla güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Etkinliklerimiz de devam edecek” diye konuştu. 

Haber: Adil HARMANCI

Van Gölü için 4 kilometre yüzdüler

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi