Van Gölü havzası okul konferansları sürüyor

“Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı" kapsamında Bitlis’teki okullara yönelik başlatılan konferanslar sürüyor. Bitlis’te şimdiye kadar 14 okulda bilgilendirme konferansları düzenlendi.

VAN 21.03.2022 11:50:17 0
Van Gölü havzası okul konferansları sürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

“Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı" kapsamında Van ve Bitlis’te farkındalık etkinlikleri hız kazandı.

TOPLANTILAR

Geçtiğimiz günlerde Elitte World Hotel’de Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından tüm paydaşların katılımı ile bir toplantı gerçekleştirilirken, bir gün önce de Van Gölü Havzası Belediyeler Birliği toplantısı yapılmıştı. Van Gölü Havzası Belediyeler Birliği’nin ilk toplantısı da Bitlis’te gerçekleştirilmişti. 

AKTİVİSTLERDEN OKUL KONFERANSLARI

Gölün ve havzanın korunmasıyla ilgili yapılan çeşitli istişare toplantılarının yanı sıra programın paydaşı olan Vangölü Aktivistleri Derneği de Bitlis’te okul konferansları düzenliyor. 

Dernek tarafından şimdiye kadar Bitlis İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ve BETAV desteği ile 14 ortaokul düzeyindeki okulda konferanslar düzenlendiği, son olarak Tatvan Atatürk Anadolu Lisesi’nde bilgilendirme çalışması yapıldığı belirtildi.

VAN’DA DA BAŞLATILACAK

Dernek, Bitlis’te devam eden okul bilgilendirme çalışmalarının bir benzerini de Van’da gerçekleştirecek.
Van’daki okul eğitimleri için geçtiğimiz hafta Van Valiliği ile Vangölü Aktivistleri Derneği arasında protokol da yapılmıştı.
Konferansların önümüzdeki günlerde belli bir program çerçevesinde gerçekleştirileceği öğrenildi.

Van Gölü havzası okul konferansları sürüyor

Haber: M.Selim KURT