Van Gölü Havzası Meyve Yetiştiriciliği Çalıştayı

Van, Bitlis, Hakkari ve Muş illerini kapsayan Van Gölü havzasının meyve yetiştiriciliği sorunlarının ele alınacağı çalıştay, 5-6 Aralık tarihlerinde Van`da yapılacak.

VAN 4.12.2012 16:20:47 0
Van Gölü Havzası Meyve Yetiştiriciliği Çalıştayı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) öncülüğünde; Van Valiliği, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), Ziraat Bankası, Gıda Tarım ve Hayvancılık Van İl Müdürlüğü, Tarım ve Kırsal kalkınmayı Destekleme Van İl Koordinatörlüğü, YYÜ Ziraat Fakültesi, Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü (DSİ) ve YYÜ Sert Kabuklular AUM katkılarıyla gerçekleştirilecek "Van Gölü Havzası Meyve Yetiştiriciliği Çalıştayı" 5-6 Aralık 2012 tarihleri arasında yapılacak.

 

Van, Bitlis, Hakkâri, Muş illerini kapsayan Van Gölü Havzası`nın meyve yetiştiriciliği sorunlarının tartışılacağı, üretim veriminin ve üreticinin gelirinin arttırılmasının yollarının konuşulacağı çalıştaya; Tarım Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü yetkilileri, çeşitli üniversitelerden akademisyenler, bölgeden ve bölge dışından özel üreticiler katılacak. Çalıştayın açılış töreni 5 Aralık 2012 Çarşamba günü özel bir otelde gerçekleştirilecek. (Mahmut Aytekin - İLKHA)