Van Gölü havzası 1 milyon fidana talip

Tarım ve Orman Bakanlığı, aynı anda 3 milyon fidan dikerek Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hazırlanıyor. Açıklama yapan Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, Van Gölü havzası olarak 3 milyon fidanın 1 milyonuna t

VAN 16.08.2019 11:23:23 0
Van Gölü havzası 1 milyon fidana talip
Tarih: 01.01.0001 00:00

Muğla'da yanan ormanlık alanlarda incelemelerde bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bakanlık olarak aynı anda 3 milyon fidanı dikerek Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi planladıklarını söylemişti.

Bakan Pakdemirli, “3 milyon fidanı aynı anda dikme konusunda arkadaşlar çalışıyor. Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek ve bu konuda farkındalığı artırmak için böyle bir şey yapıyoruz. 3 milyon fidanı anında, günübirlik hep beraber özellikle öğrencilerimizle beraber dikersek bu konudaki farkındalığı artırırız diye düşündük. Bu yüzden bu rekora imza atmak için teşkilatımızla birlikte çalışıyoruz." demişti.

VANLILAR HAREKETE GEÇTİ

Van ve Bitlis’te vatandaşlar ve çevre dernekleri, rekor denemesi çerçevesinde fidanların en fazla Van Gölü havzasına dikilmesini istiyor.

Havzadaki birçok kesim, aktivistler ve sivil toplum örgütleri de bu iş için gönüllü olduklarını söylüyor.

“REKORA HAZIRIZ”

Van Gölü havzasına fidan dikilmesi için hazır olan çevrelerden biri de, Van ve Bitlis’te çevre sorunlarıyla ilgili faaliyet yürüten Vangölü Aktivistleri Derneği.

Gazetemize konuşan Dernek Başkanı Erdoğan Özel, “Van Gölü havzası olarak rekora hazır olduklarını” söyledi.
 

"1 MİLYONA TALİBİZ"

Rekor için 3 milyon fidanın hedeflendiğini, bunun 1 milyonuna Van ve Bitlis olarak talip olduklarını belirten Özel, şöyle dedi:

“Türkiye’de aynı anda 3 milyon ağaç dikerek Guinness Rekorlar Kitabı’na girilecek, böyle bir çalışma yürütülüyor. Van Gölü havzası rekora hazır… 1 milyon fidanı Vanlılar ve Bitlisliler olarak heyecanla bekliyoruz. Bizler de Van ve Bitlis olarak, Van Gölü havzasına aynı anda 1 milyon ağacı dikmek ve Guinness rekoruna katkıda bulunmak için gönüllü adayız.”

“HAVZANIN AĞACA İHTİYACI VAR”

Van Gölü havzasının ağaç bakımından en fakir bölge olduğunu belirten Özel, rekor denemesinin bu anlamda havzaya bir katkı olacağını söyledi.
1 milyon fidan imkânının Van ve Bitlis’e verilmesi talebinde bulunan Özel, “Van Gölü havzası ağaç olarak oldukça fakir bir bölge, böyle bir imkânın bize sunulması bölgemiz açısından ve çocuklarımızın ağaç sevgisine ulacağı katkı anlamında oldukça önem arz etmektedir.” diye kaydetti.  
Özel Haber: Adil HARMANCI

Van Gölü havzası  1 milyon fidana talip

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi