“Van Gölü Günü” ilan edilsin!

Vangölü Aktivistleri Derneği, Van’ın, havzanın ve bölgenin daha iyi tanınması için “Van Gölü Günü” ilan edilmesini önerdi. Dernek, ayrıca Van Gölü gününün hangi ay ve gün olması gerektiği yönünde de anket çalışması başl

VAN 8.06.2019 11:28:33 0
“Van Gölü Günü” ilan edilsin!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Urartu, Asur, Med gibi medeniyetlere başkentlik eden Van, Bitlis’i de dâhil ettiğimizde Van Gölü havzası, zengin tarihi ve doğal dokusuyla bölgenin en gözde turizm alanını oluşturuyor.
Ülkenin en büyük gölü ve sayısız özelliği bünyesinde barındıran bölge, tanıtım eksikliği nedeniyle yeterince turist çekemiyor. Vangölü Aktivistleri Derneği de, Van'a, bölgeye, balığa ve göle dikkat çekmek için zaman zaman çeşitli farkındalık etkinlikleri gerçekleştiriyor. Dernek üyeleri bu kez, Van Gölü Günü ilan ederek, aynı gün tüm dikkatleri Van ve Van Gölü üzerine çekmeyi amaçlıyor.

AKTİVİSTLERDEN GELEN ÖNERİ

Gazetemize konuşan Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, bölgenin ve Van Gölü’nün özelliklerine dikkat çekecek etkinliklerin çoğaltılması gerektiğini söyledi.
Bir önerilerinin olduğunu belirten Özel, “Eşsiz değerimiz olan Van Gölü’nün, tanıtılması, sahiplenmesi, korunması, turizme kazandırılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için, yılın belli bir tarihinde Van gölü çevresinde, ‘Van Gölü Günü’ ilan edilerek kutlanmasını öneriyoruz.” dedi. 

NASIL OLACAK?

Etkinliklerle ilgili yılın belli bir süresinin tespit edilebileceğini belirten Özel, “Kurumların ortaklaşacağı, önemseyeceği önemli bir gün, hatta hafta ilan ederek Van Gölü çevresinde her gün farklı etkinlikler yapılabilir. Kurum kuruluşlardan bir komisyon oluşturup herkesin dahil olacağı önemli bir hafta yapılabilir” diye konuştu.

NELER YAPILABİLİR?

Hafta boyunca yapılabilecek etkinlikler konusunda da fikrini söyleyen Özel, “Etkinlikleri festival havasında yapılabilir. Müzik şöleni. Van Gölü çevresi doğa gezileri. Spor aktivitelerinden bisiklet, kano, yüzme yarışları. Tabi çeşitlendirilebilir ve çoğaltılabilir” diye kaydetti.
Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi