Van Gölü Canavarı Filmi Sinemalarda

Van'da çekimleri yapılan Van Gölü Canavarı filmi, izleyicilerle buluştu.13 Kasım'da İstanbul'da galası yapılan filmin Van'daki ilk gösterimine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

VAN 1.12.2012 15:02:29 0
Van Gölü Canavarı Filmi Sinemalarda
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da çekimleri yapılan Van Gölü Canavarı filmi, izleyicilerle buluştu.

13 Kasım'da İstanbul'da galası yapılan filmin Van'daki ilk gösterimine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Van'ın ilk profesyonel filmi olması ve içeriğinde deprem sahnelerinin bulunması günler öncesinden biletlerin tükenmesine neden oldu. Filmin, Van'daki ilk gösterimini depremzedelerle birlikte izleyen filmin yapımcısı aynı zamanda başrol oyuncusu Nazif Çetin, duygulu anlar yaşadığını söyledi. 2008 yılında çekimlerine başlanılan filmin, imkanlar nedeniyle ancak 2012 yılında tamamlandığını ifade eden Çetin, bütçe yetersizliği ve deprem nedeniyle filme uzun süre ara vermek zorunda kaldıklarını kaydetti. Çetin, "Daha önce 16 Kasım tarihinde sinemalarda gösterilmesi beklenilen film, bazı aksaklıklar nedeniyle 30 Kasım'da sinemalarda gösterildi. Buda izleyicilerde belirginsizliğe neden oldu. Bunun yanında filmin çekiminde özellikle maddi zorluk yaşadık. Yaşadığımız maddi sıkıntıları kendimize ait arabalarımızı, dükkanlarımızı satarak aştık ancak her şeye rağmen filmimizin çekimlerini tamamladık" dedi.

Filme depremzede Vanlıların gösterdiği ilginin güzel olduğunu vurgulayan Çetin, "Van Gölü canavarı, uluslararası akıllarda kalan bir unsur. Bunu sembolik hale getirmek ve bunu bahane ederek yörenin coğrafi güzelliklerini ön plana çıkaran bir film yapmaya çalıştık. Aynı zamanda yine geçen yıl büyük bir deprem yaşadık ve büyük kayıplarımız oldu. Hem bu arada içinde depremi de işlemiş olduk. Filmde canavar daha ön plana çıktı. Bu yüzden ikinci filmde daha fazla Van Gölü Canavarı sembolü ile izleyicilerin karşısına çıkacağız" şeklinde konuştu.

Çetin, filmin çekimlerinden sinemalarda gösterimine kadar verdikleri destekten dolayı Van Valisi Münir Karaloğlu'na, Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Van Milletvekili Burhan Kayatürk'e ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Öte yandan adı itibarıyla komedi bir film beklediklerini, ancak içeriğinde duygusal anların daha çok olduğuna değinen vatandaşlar, filmi başarılı bulduklarını söylediler. Filmde depremin ele alınmasının doğru bir tercih olduğunu kaydeden Belgin Taşkın, "Asıl konumuz her zamanki gibi yine deprem. Filminde depremi işlemesi çok güzel olmuş. Kendisini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Muhammet Günbad ise, herkesin izlemesi gereken bir film olduğuna dikkat çekerek, "Özellikle dram sahnelerini çok beğendim. O sahneler bize yine depremi hatırlattı. Umarım bundan sonraki çalışmalarında daha da başarılı olur. Bir Vanlı olarak bu bizim en büyük temennimiz" ifadelerini kullandı. - Van