'VAN, GÖLGEDE KALMAMALI'

Defalarca 'bir araya gelemiyorlar' eleştirilerine maruz kalan ve bu eleştirilerden sonra 'Demokrasi Platformu'nun Yeniden İnşa Komisyonu'nu kuran Sivil Toplum Örgütü (STÖ) temsilcileri 'Daha güçlü bir yapılanma' için kolları sıvadı ve zi

VAN 1.07.2015 13:00:51 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Fazıl ERÜŞ

Defalarca "bir araya gelemiyorlar" 'Demokrasi Platformu'nun Yeniden İnşa Komisyonu'nunu temsilen ziyaretleri Mazlum Der Van Şube Başkanı Yakup Aslan, SES Van Şube Eş Başkanı Cengiz Paycu, İHD Van Şube Üyesi Gürgin Yüksekova ve Kurdi-Der üyesi Mustafa Oktay gerçekleştirdi.
İlk olarak Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Başkanı Necdet Takva'yı ziyaret eden grup, daha sonra sırasıyla VATBO'yu, Van Barosu'nu, Van GYİAD'ı, VASİAD'ı, Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti'ni ve son olarak da Van Kilisesi Ruhani Önderi Vahit Yıldız'ı ziyaret etti.

'ÖZELEŞTİRİ YAPILDI'
'Demokrasi Platformu'nun Yeniden İnşa Komisyonu'nun neden kurulduğu ve bu süreçte nasıl hareket edilmesi gerektiğinin anlatıldığı ziyaretlerde, Van'da yaşanan birçok sorun karşısında Sivil Toplum Örgütleri olarak güçsüz kaldıkları ve yeterli bir etkiye sahip olmadıkları vurgulandı.

'ELEŞTİRİLER ÜZERİNE HAREKETE GEÇİLDİ'
Basının ve belli çevrelerin bu konudaki eleştirileri üzerine 'Demokrasi Platformu'nun Yeniden İnşa Komisyonu'nun kurulduğu ve amacın da bundan böyle sorun ve problemler karşısında daha ciddi organize olmak olduğu ifade edildi.

'DİYARBAKIR ÖRNEK ALINABİLİR'
'Demokrasi Platformu'nun daha da güçlenmesi için kentteki bütün Sivil Toplum Örgütlerini ziyaret edeceklerini belirten grup, Diyarbakır'daki yapılanmalardan örnek alınabileceği üzerinde durdu.

'VAN, GÖLGEDE KALMAMALI'
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Van TSO Başkanı Necdet Takva da kısa bir açıklama yaparak şunları söyledi:
"Demokrasi Platformu da Kent Konseyi'nin imkânlarından yararlandırılabilir. Bu Demokrasi Platformunu daha da güçlendirecektir. Siyaseten Diyarbakır'ın gölgesinde kalıyoruz. Van birçok açıdan merkez olduğu için çekim merkezi haline gelmiştir. Ayrıca tarihi bir misyona da sahiptir. Buna rağmen Van kendi önceliğini ön plana çıkarmalı ve hiçbir yerin gölgesinde kalmamalıdır. Van da tarih içerisinde önemli bir kenttir. Tarih boyunca beş kez yakılmış olmasına rağmen, sürekli göç alan ender kentlerden biridir. Ancak sorunları diğer kentler kadar önemlidir. Van uyuşturucu ve kaçakçılıkla anılan bir şehir olmamalıdır. Kent, üzerindeki mahcubiyetten kurtulmalı ve yoluna bakmalıdır."Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Fazıl Erüş