VAN GENÇLİK MERKEZLERİ HAREKETLİLİK PROJELERİ

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde 14-29 yaş aralığındaki gençlere yönelik birçok alanda çalışmalar yürüten Van Gençlik Merkezleri, 2016 yılında gerçekleştirilen hareketlilik projelerini açıkladı.

VAN 2.11.2016 15:55:50 0
VAN GENÇLİK MERKEZLERİ HAREKETLİLİK PROJELERİ
Tarih: 01.01.0001 00:00


Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan, Gençlik Merkezleri Şube Müdürü Sunullah Ercek yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik Merkezleri olarak 19 Haziran ile 24 Eylül 2016 tarihleri arasında gençlik kamplarıyla başlayan ilk hareketlilik projemizde toplamda 256 gencimiz faydalandı.

Gençlerimiz Mersin, Antalya, Bolu, Kastamonu, Aydın, Manisa, Trabzon ve Samsun ilerimizdeki kamp alanlarında eğitsel etkinliklerle dolu unutulmaz bir tatil yaşadılar. Şehirler ve Kültürler projesi kapsamında 26 Temmuz ile 23 Ağustos tarihleri arasında toplam 240 gencimiz ise Çanakkale, Ankara, Konya illerinin tarihi ve doğal güzelliklerini gezme imkânı buldular.

Eylül, Ekim, Mayıs ve Haziran aylarında gerçekleştirdiğimiz Şehirler Kültürler ve Yörelerimiz projesiyle 1600 gencimiz Van merkezi (Üniversite, Kedi Evi, Van Kalesi, İskele, Edremit, Kız taşı, Gevaş Gençlik Kampı, Akdamar Adası) ve Van Gölü çevresindeki (Muradiye Şelalesi, Erciş, Adilcevaz, Ahlat Abdurrahman Gazi Türbesi, Selçuklu Mezarlığı, Tatvan Sahili ve Gevaş ilçemizdeki) tarihi ve doğal güzellikleri gezdiler. Gençlik Merkezi olan ilçelerimizden 1120, Özalp, Çatak, Saray, Muradiye, Bahçesaray ve Başkale içlerimizden ise 480 gencimiz bu projeden faydalanarak ilimizi ve Van Gölü çevresindeki tarihi ve doğal güzelliklerimizi gezme imkanı buldular. Proje kapsamında Iğdır, Ağrı, Hakkâri ve Bitlis illerimizden gelen toplam 160 gencimizi ise  ilimizde ağırlandı.

İpekyolu, Çaldıran ve Gürpınar Gençlik Merkezlerimizde gerçekleştirilen SODES projelerimizle toplamda 236 gencimiz Nevşehir, Artvin, Bursa, Çanakkale ve İstanbul illerini gezme ve tanıma imkanı buldular.

28 Mart ve 3 Nisan tarihleri arasında “Gençler İlimle Yükselen Medeniyet Endülüs Yolunda” projesiyle ilimizden 2 gencimiz İspanya’nın Endülüs bölgesini gezdiler. Ayrıca aynı projeyle Bakanlığımızca düzenlenen Türk Halk Müziği yarışmasında dereceye giren 1 gencimizde İspanya’nın Endülüs bölgesini gezme imkânı buldu. 
Mart ayında 10 kızımız Çanakkale’de “Çanakkale Şehitleri Yürüyüşü” programına katılım sağlamıştır. Gençlik haftasında ilimizi temsilen 2 gencimiz Ankara’ki programlara katılım sağlamış, bu program dahilinde İstanbul, Bursa ve Konya illerini görme ve tanıma imkanı bulmuşlardır. Antalya Duacı Gençlik Kampımızda gerçekleşen Demokrasi Kampına ise ilimizden 5 kız öğrencimizle katılım sağladık.  Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından başlatılan “Kalkınan Türkiye’nin Lider Gençleri” adlı projeye 6 ilden toplamda 60 gencimizin katılım sağlayacağı projeye bizlerde ilimizden ilk etapta 5 kızımızı ve 1 liderimizi dün uğurladık, 5 erkek ve 1 liderimizi ise 21 Kasım’da Kocaeli’ye uğurlayacağız.

Sonuç olarak toplamda gençlik merkezlerimizde uygulanan değişik hareketlilik projeleriyle 2 bin 362 gencimiz yurtiçinde ve yurtdışında birçok şehrin tarihi ve kültürel dokusunu gezerek öğrendiler.

Van Olay/Haber Merkezi