Van Fuarı açıldı

Van'da Ajans Asya Fuarcılık tarafından düzenlenen 6. Doğu Anadolu Turizm ve Seyahat Fuarı, bugün düzenlenen törenle açıldı.

VAN 10.09.2015 22:20:46 0
Van Fuarı açıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Tuşba Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuarın açılışına Van Valisi İbrahim Taşyapan, kamu kurum ve kuruluş amirleri ve ülkenin değişik illerinden gelen turizm işletmeleri yöneticileri katıldı.

Kurdele kesiminin ardından beraberindekilerle firmaları gezen Vali Taşyapan, firma yöneticilerinden bilgi aldı.

Burada bir açıklama yapan Vali Taşyapan, fuarcılığın son zamanlarda daha güzel ve kalıcı kurumsal bir yapıya kavuştuğunu söyledi.

"TANITIM TURİZM GELİRLERİNİ ARTIRIR"

Turizmin bölgenin en önemli değerlerinden birisi olduğuna dikkat çeken Taşyapan, şöyle devam etti:

"Van gölümüz, etrafındaki tarihi mekânlarımız, inanç turizmine yönelik tarihi yapılarımız ve eşsiz koylarımız görülmeye değer yerler. Buraları ne kadar iyi tanıtabilirsek, turizm gelirlerimiz de aynı oranda gelişecektir. İnşallah önümüzdeki yıllarda kentimiz turizmin merkezi haline gelecektir. Fuarın ilimize, ülkemize hayırlar getirmesini; birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize vesile olmasını diliyor, gelen bütün firmalarımıza teşekkür ediyorum. Kendi kültürel turizm değerlerini burada bizimle paylaştıkları için bütün firmalarına teşekkür ettik. Fuarlarımız sürekli artıyor. Bundan sonra daha çok katılımlı, daha görkemli fuarlarımız olacak diye düşünüyorum."

"VAN'IN GÜVENLİK SIKINTISI YOK"

Vali Taşyapan'dan sonra söz alan İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ ise 6. Van Turizm ve Seyahat Fuarı'na 25 ilden 80'nin üzerinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüklerinin, otel ve seyahat acentelerinin katıldığını belirtti.

Turizm ve Seyahat Fuarı'nın, Van'ın güvenliği ve imajı açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Aktuğ, şunları kaydetti:

"Van'ın çok güvenli bir il olduğunu, Van'ın güvenlikten yana bir sıkıntısının olmadığını sürekli dile getirenlerden biriyim. Şu anda fuarımızda 24 tane il var. Diğer iller ise güvenlikten yana sıkıntı yaşarız düşüncesiyle kafalarındaki soru işaretlerini gideremediler ve fuarımıza katılmadılar. Hem Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak hem de Kültür ve Turizm İl Müdürlükleri olarak bu gün burada bu fuarın gerçekleşmesinin çok önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Böyle bir ortamda yaratılmak istenen belli ve ortada. Bu tür aktivitelerin yapılmaması hususunda, memleketin kaosa sürüklenmesi hususunda bir takım düşüncelerin tutmadığını, tutamayacağını belirtmek gerekiyor. Burada Hakkari'den, Trabzon'dan, Ağrı'dan, Aydın'dan, Bayburt'tan misafirlerimiz var. Bunu burada, turizm fuarında bir araya gelebilmek anlamında gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyum. Türkiye mozaikleriyle birlikte Van'da. Bu kapsamda tüm halkımızı fuarımıza bekliyorum."

Konuşmalardan sonra konuşmacılar stantları tek tek gezdi.

/ Haber MerkeziKaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -