Van Fırıncılar ve Lokantacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Tuncil; 'Olumlu adım, destekliyoruz'

Bir süre önce Vali Mehmet Emin Bilmez başkanlığında gerrçekleştirilen toplantıda alınan karar sonrası, şehir içindeki ahırların yıkılması çalışmalarına başlanmıştı. Merkez ilçe belediyeleri tarafından başlatılan çalışmalar

VAN 15.09.2020 10:50:13 0
Van Fırıncılar ve Lokantacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Tuncil; 'Olumlu adım, destekliyoruz'
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kentte, göl sahillerine ahır yapılmasının anlamsız olduğunu belirten Tuncil; “Van Gölü gibi bir nimetin etrafında ahırların değil turizm sektörüne hizmet eden işletmelerin olması lazım. 5 yıldızlı hatta 7 yıldızlı otellerin yapılıp kentimize kazandırılmasını istiyoruz. Dolayısıyla şehir içindeki, göl kenarındaki ahırların kalkmasının Van’ımıza gerçekten turizm açısından çok iyi bir etkisi olacağına inanıyoruz” dedi.
Şehir merkezindeki ahırların yıkım çalışmaları devam ederken, yıkılan ahırların sayısı da her geçen gün artıyor. 

“GEÇ KALINMIŞ BİR UYGULAMADIR"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Van Fırıncılar ve Lokantacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Tuncil, Van gibi bir büyük kentin, şehir içindeki ahırlarla anılmasının büyük bir olumsuzluk olduğunu söyledi. Tuncil, şöyle konuştu; "İlimiz büyük şehir. Dolayısıyla şehir merkezinde ahırlarla anılması veya ahırların şehir merkezinde bulunması olumsuz bir durum. Bu anlamda alınan karar olumludur, bizler de destekliyoruz. Ahırların şehir dışına çıkarılmasında yarar vardır, fayda vardır, hatta geç kalınmış bir karardır. Buna ek olarak 2 veya 3 büyükbaş havyan dediğimiz inekle geçimini sağlayan vatandaşlarımız da vardır. Bu şehir içindeki ahırlar yıkıldığı zaman bu insanlara da her hangi bir çözüm bulunması gerektiğine inanıyorum. Yetkililer bu konuda bir çalışma yapmışlar mı? Bu anlamda az sayıda hayvan bakarak geçimini sağlayan vatandaşa ait ahırın yıkılması durumunda vatandaşın başka bir yere gitmesi, bir yer kiralaması imkânı olmayabilir. Bu insanlar için birçözüm var mıdır? Özellikle bunun da bilinmesini istiyoruz. İlimiz hayvancılık konusunda önde olan illerden bir tanesi, bunlar ne olacak, bir çözüm veya çözüm önerisi var mıdır? Bu insanların ahırlarını yıktıktan sonra hayvanlarını satıp köşesine çekildiği zaman ailesini nasıl geçindirecek? Tereddüt duyduğumuz nokta işte burasıdır. 2 - 3 hayvan ile geçimini sağlamaya çalışan ailelerdir.”

“VAN GÖLÜ ETRAFINDA AHIR DEĞİL, TURİZM İŞLETMELERİ OLMALI”

Van Gölü’nün sahip olduğu tüm sahilleri turizme kazandırmanın kente artı değer katacağını vurgulayan Van Fırıncılar ve Lokantacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Tuncil, şöyle devam etti: "Şehir içindeki ahırlardan dolayı çevreye yayılan pis bir koku var. Özellikle pandemi sürecini yaşadığımız böyle bir dönemde bunların ortadan tamamen kaldırılması hem sağlık açısından hem de daha temiz bir ortamda nefes alabilmek için insanlara fayda sağlayacaktır. İlimiz tarım ve hayvancılığın yanı sıra sahip olduğu coğrafik konum itibariyle de bir turizm kentidir. Bu açıdan bakacak olursak Van Gölü’nün etrafında ahırların değil, turizm sektörüne hizmet eden işletmelerin olması lazım. 5 yıldızlı hatta 7 yıldızlı otellerin yapılıp kentimize kazandırılmasını istiyoruz. Dolayısıyla bu ahırların ortadan kaldırılmasının Van’ımıza gerçekten turizm açısından çok iyi bir etkisi olacağına inanıyoruz.” 

Van Fırıncılar ve Lokantacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Tuncil; 'Olumlu adım, destekliyoruz'
Özel Haber: M. Selim Kurt

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi