Van Et Kombinasında işler yolunda... Ekipman alımı yapılacak

Geçtiğimiz yıl bu zamanlarda, dönemin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın da katılımı ile, Tuşba İlçesi Alaköy Mahallesi'nde temeli atılan Et ve Süt Kurumu Van Et Kombinası'nda çalışmaların devam ettiği ö

VAN 30.10.2018 10:36:27 0
Van Et Kombinasında işler yolunda... Ekipman alımı yapılacak
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Van için önemli bir yeri olan ve yaklaşık 50 milyon TL civarındaki yatırımda, inşaat aşamasının tamamlandığı ve makine ekipman alım aşamasına gelindiği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, söz konusu ekipmanların alınması için Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü Teknik İşler Daire Başkanığı tarafından 21 Kasım 2018 tarihinde ihale yapılacağı öğrenildi.
Bir zamanların iddialı tarım ve hayvancılık kentlerinden biri olan Van için önemli bir yatırım olan Et ve Süt Kurumu Van Et Kombinası'nda çalışmalar devam ederken, sözleşmeye göre kurumun 2019 yılında tamamlanması öngörülüyor. Ancak geçen yıl temeli atılan kurumun, bu yılın sonuna doğru bitirilmeye çalışılacağına dair, dönemin Bakanı Fakıbaba'ya yüklenici firma yetkilileri tarafından söz verilmişti. Yaklaşık 50 milyon değerindeki projenin inşaat aşamasının tamamlandığı ve makine alım ve montaj çalışmalarına başlanma aşamasına geçildiği öğrenildi.
Van'da 2011 yılında meydana gelen depremlerin ardından yıkılan ve uzunca bir süre yapımı konusunda tartışmaların sürdüğü Et ve Süt Kurumu Van Et Kombinasının, geçtiğimiz sene temeli atıldı.
Sözleşme süresine göre 2019 yılında tamamlanması gereken kurumun, temel atma töreni sırasında, yüklenici firmanın dönemin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'ya verdiği söze göre 2018 yılının sonunda tamamlanmaya çalışılacağı kaydedilmişti. Şuanda da çalışmaların bu yönde devam ettiği ve Et ve Süt Kurumu Van Et Kombinası'nın yapım işlerinde herhangi bir aksaklığın olmadığı öğrenildi.

 

EKİPMANLAR İÇİN İHALE YAPILACAK
İnşaat aşamasının sorunsuz devam ettiği belirtilen Van Et Kombinası'nda sıra Kesim ve İşleme Makina Ekipmanları alımına geldi. Edinilen bilgilere göre söz konusu ekipmanların alınması için Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü Teknik İşler Daire Başkanığı tarafından ihale gerçekleştirilecek.
İhalenin 21 Kasım 2018 tarihinde yapılacağı öğrenildi. Özel Haber: M.Selim Kurt / Mürsel Öner


Van Et Kombinasında işler yolunda... Ekipman alımı yapılacak

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: