Van esnafının yüzünü güldürecek Hızır kooperatifi kuruldu

Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Alpaslan başkanlığında S.S. Van Hızır Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefaret Kooperatifi kuruldu.

VAN 6.04.2014 22:13:49 0
Van esnafının yüzünü güldürecek Hızır kooperatifi kuruldu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’da büyük Urartu oteli karşısında, Büyükşehir İş Merkezi’ndeki kooperatif bürosunda yapılan genel kurul, divan heyetinin belirlenmesiyle başladı.

 

S.S. Van Hızır Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefaret Kooperatifi hakkında bilgilerin verilmesinin ardından yapılan oylama sonucu VESOB Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Alpaslan, kooperatif başkanlığına seçildi.

 

Yapılan seçimlerden sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Faruk Alpaslan, şimdiye kadar Van’da tek kooperatif olduğunu belirterek, “Esnafımıza daha iyi hizmet verebilmek için oda başkanlarımızla karar alarak kooperatifimizi kurduk. Esnafımızın kredi ihtiyaçlarının karşılanması için Ankara’da gerekli görüşmeleri yaparak kısa sürede kooperatifimizi kurduk. Bilindiği gibi zor duruma düşen insanların imdadına Hızır a.s. yetişiyor. Bizde bundan esinlenerek kooperatifimizin adını  ‘Hızır’ yaptık. Allahın izniyle her zaman her yerde esnafımızın yardımına koşacağız. Esnafımızın sıkıntılarının giderilmesi anlamında  Sayın Başbakanımız en düşük kredi limitinin 75 bin TL’den başlayacağını açıklamıştı. Bu da bizim için şanstır. Bu gün itibariyle çok değerli dostlarımızla kurduğumuz S.S. Van Hızır Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefaret

Kooperatifimizin memleketimize, halkımıza ve esnafımıza hayırlı uğurlu olmasını yüce Rabbimden temenni ediyorum” dedi.