Van esnafı örnek oldu!

Koronavirüs salgınının baş göstermesinden sonra bazı yerlerde fırsatçılık haberleri ile gündeme gelenler olsa da, Van’da birçok esnaf, alkışlanacak harekette bulundu.

VAN 7.04.2020 12:50:32 0
Van esnafı örnek oldu!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Fırsatçılık yapmak bir tarafa, ürettiği ve elinde bulunan sağlık malzemelerini Van’daki hastanelere bağışlayan Van esnafı, alkışı hak etti. Hastanelere yapılan bazı bağışlar, başhekimlerin veya hastanelerin resmi twitter hesaplarından paylaşıldı. Sağlık malzemelerinin yanı sıra, sağlıkçılara meyve paketleri gönderenler de oldu, bal götürenler de, çiçek sunanlar da. Sağlık çalışanları ile bu dayanışma, sevindirdi.

Koronavirüs salgını devam ederken, bu konuda en büyük yük, sağlıkçıların boynunda. Büyük bir özveri ile çalışan sağlıkçılar için en önemli moral kaynağı da, vatandaşların kendilerine gösterdiği sıcak ilgi.

Van’da da birçok esnaf, ürettiği sağlık ürünlerini hastanelere bağışlayarak, kimileri de meyve paketleri hazırlayarak, ya da bal götürerek, kimileri de ziyaret edip hal hatır sorarak sağlıkçılara moral oluyor.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezine yapılan bağışlarla ilgili teşekkürlerini sosyal medya hesabından dile getiren hastanenin başhekimi Doktor Öğretim Üyesi Ümit Haluk İliklerden, paylaşımlarında, “Van esnafı örnek oldu” vurgusu yaptı.
Başhekim Doktor Öğretim Üyesi Ümit Haluk İliklerden’in, desteklere ilişkin bazı paylaşımları şu şekilde; 

“1- Van Esnafımıza Teşekkürler. Hastanemize 100 adet koruyucu kıyafet ve 1 monitör cihazı bağışlamak isteyen İdasel Medikal ve Gölmed medikal Harun Altaş, Cengiz Yılmaz Beyler sağlık yöneticileri olarak bizi duygulandırdı. Van esnafı örnek oldu.

2- Van Esnafımıza Teşekkürler. Hastanemize 1000 adet sedye örtüsü bağışlamak isteyen Tiba Kozmetik İmalatçı Tevfik Sevim Bey, sağlık yöneticileri olarak bizi duygulandırdı. Van esnafı örnek oldu!

3- Birçok ilde durumu fırsata çevirmek isteyenler varken Hastanemize 500 adet dezenfektan malzeme bağışlamak isteyen Kafmed Sağlık Medikal Şirketi olarak AYTİN Ailesi, sağlık yöneticileri olarak bizi duygulandırdı. Van esnafı örnek oldu!

4- Gurur duymamız gereken gençlerimiz SULU ailesi. Gece gündüz çalışarak gönüllü ve karşılıksız olarak 3 boyutlu yüz siperliği üretiyorlar. Malzeme bağışı yapan kıymetli eczacımız Esin Orunç hanımefendiye teşekkürler. 3 boyutlu teknikle yüz siperliği üretimini gönüllü yapan ve hastanemize destek olmak isteyen astronom Hülya Eser hanımefendi ve makina mühendisi eşi Emrah Sulu beye teşekkürler. Van’ın üreten gençleri…

5- Hastanemize malzeme bağışlamak isteyen Zirve Medikal Abdulrakip Filiz bey, sağlık yöneticileri olarak bizi duygulandırdı. Van esnafı örnek oldu!”

SBÜ VEAH’IN PAYLAŞIMLARI

Aynı şekilde Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi resmi twitter hesabından da benzeri paylaşımlar yapıldı. Yapılan paylaşımlar şu şekilde;

“1- SBÜ VEAH: “Arçelik Beyaz Eşya Firması', hastanemize çamaşır makinesi, çay makinesi, mini fırın bağışında bulunarak, sağlıkçılarımızın 'Covid-19' ile mücadele sürecine katkıda bulundu. Bağışları hastane yönetimi teslim alarak 'Teşekkürlerini ‘ ilettiler.

2- Vanlı Sedye Üreticisi Tevfik Sevim, hastanemize 1000 adet sedye örtüsü bağışta bulunarak, sağlıkçılarımızın 'Covid-19' ile mücadele sürecine katkıda bulundu. 1000 adet sedye örtüsü bağışını Başhekim Yardımcısı Müge Kara Bartın ve İdari ve Mali Hizmetler Müd. Şahabettin Işık aldı..

3- Vanlı Necmi Korkmaz, Başhekim Doç. Dr. Sebahattin Çelik‘i makamında ziyaret ederek, pandemi döneminde sağlık çalışanlarımızın gayretinin kendisini çok duygulandırdığını ifade ederek sağlıkçılar adına hastane yönetimine çiçek takdiminde bulundu.

4- Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, ülkemizin ve sağlık çalışanlarımızın yoğun mesai yaptığı bu dönemde unutulmadıkları mesajını vermek adına ‘Meyve Sepeti’ ikramında bulundu. İkramları teslim alan hastane yönetimi de ‘Gönül selamı’  ile ‘teşekkür’ ederek karşılık verdiler.

5- Van Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Kerem Oruç, Başhekim Doç. Dr. Sebahattin Çelik’i makamında ziyaret etti. Genel Sekreter Yardımcısı Kerem Oruç, Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva'nın 'tüm sağlıkçılara selamlarını' iletti.”

Bu paylaşımların yanı sıra çok sayıda kurum ve kişinin de hastanelere çiçek göndererek sağlık çalışanlarına moral verdiği belirtildi.

Van Gençlik Merkezi Müdürü Cevdet Arslan da, yaptığı paylaşımda; “Gençlik Merkezlerimizde maske üretip sağlık çalışanlarımıza ücretsiz olarak veriyoruz” dedi.

Vanlı esnaf ve vatandaşların, sağlıkçılara gösterdiği vefa örneği tebessümle karşılanıyor. Bu dayanışmanın, örnek olduğu belirtiliyor. 
Özel Haber: Umut Tarhan

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi