Van eski orduevinin yerine ne yapılacak? İşte merak edilen cevap!..

2011 yılında Van’da meydana gelen depremlerin ardından ağır hasar gören ve daha sonra yıkılan, Van’ın kalbindeki Jandarma Komutanlığı’na bağlı orduevi yerinin akıbeti belli oldu. Daha önce TOKİ’ye devredilen arsa, Jandarma taraf?

VAN 9.07.2020 13:29:28 0
Van eski orduevinin yerine ne yapılacak? İşte merak edilen cevap!..
Tarih: 01.01.0001 00:00

Daha önce TOKİ’ye devredilen orduevi arsasıyla ilgili çeşitli iddialar ve spekülasyonlar vardı. Van’ın kalbinde yer alan arsanın birilerin peşkeş çekilmesinden endişe ediliyordu. Van Postası Gazetesi'nin edindiği bilgilere göre Jandarma Komutanlığı harekete geçerek, arsa tekrar TOKİ’den devraldı ve buraya 7 katlı modern bir orduevi yapacak. Van’ın tarihinde önemli bir yere sahip olan ve kentin kalbinde yer alan orduevinin binasının depremde hasar görmesi üzerine depremd sonra yıkılmıştı. Mülkiyeti de TOKİ’ye verilmişti. Yıllardır birilerine peşkeş çekilmesinden endişe edilirken, Vanlıları sevindirecek haber geldi.

Devasa arazi tekrar Jandarma’nın bünyesine alındı. Büyük bir maddi değeri bulunan arsanın daha önce satıldığı, satılacağı, park yapılacağı gibi birçok iddia vardı. TOKİ’den geri alınan ar üzerinde yapılacak olan 7 katlı modern orduevi askeri personelin ve ailelerinin Van’daki konaklama ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak Askeri personelinve ailelerinin görev, izin ve hastalık gibi nedenlerden dolayı Van’daki konaklama ihtiyaçlarını karşılamak maksadıyla, Aydın Perihan AVM ilerisinde bulunan eski orduevinin yerine 7 katlı, askeri personelin dinlenebileceği, konaklayabileceği, içinde sosya ihtiyaçlarını da karşılayabileceği alanlarının yer alacağı bir tesis inşa edilecek.

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından geçici olarak ücretsiz otoparka dönüştürülen eski orduevi arsasında inşaat öncesi sondaj çalışmaları başladı. İnşaatının da yakın zamanda başlaması beklenen Van Orduevi, bölgeye hizmet edecek. Van'a gelen askeri personelin konaklama dahil bir çok ihtiyacının karşılanacağı orduevinin, çevre esnafa ve Van'a bir hareketlilik kazandırması bekleniyor. Kaynak: Van Postası Gazetesi