Van, en az vaka sayısında yine ilk üçte...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre haftalık vaka sayısı haritasını paylaştı. Osmaniye, Adana, Mersin, Hatay, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Burdur, Bilecik ve Edirne en fazla vakanın görüldüğü iller olurken, Van ise Türkiye

VAN 7.12.2021 11:04:15 0
Van, en az vaka sayısında yine ilk üçte...
Tarih: 01.01.0001 00:00

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca illere göre haftalık vaka sayısı verilerini açıkladı. Bakan Koca, Osmaniye, Adana, Mersin, Hatay, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Burdur, Bilecik ve Edirne'de haftalık vaka sayılarının arttığına dikkat çekerken, Van ise, Türkiye genelinde en az vakanın görüldüğü iller arasında yine üçüncü sırada yer aldı.

Önceki haftalarda ikinci sıralarda yer alan Van, 13-19 Kasım ve 20-26 Kasım arasında 100 bin kişi içinde bir haftalık toplam yeni vaka sayılarında üçüncü sıraya geriledi. Haftalık olarak vaka sayıları Sağlık Bakanlığı tarafından güncellenirken, Van son açıklanan rakamlara göre en az vakaya sahip üç ilden biri olarak, yine üçüncü sıraya geriledi.

Van, 20-26 Kasım tarihleri arasında 100 bin kişi içinde bir haftalık vaka sayısında Şırnak ve Hakkâri'nin ardından yine üçüncü sırada yer aldı.

Bakan Koca yaptığı açıklamada, "20-26 Kasım arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilimiz: Osmaniye, Adana, Mersin, Hatay, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Burdur, Bilecik ve Edirne" ifadelerine yer verdi.

Vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 il, Osmaniye, Adana, Mersin, Hatay, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Burdur, Bilecik ve Edirne olarak açıklandı. Bakanlık tarafından açıklanan verilere göre bu hafta Osmaniye, en çok vakanın görüldüğü il olarak zirveye çıkarken, Van ise Türkiye genelinde 81 il içerisinde en az vakanın görüldüğü üçüncü il olarak kayıtlara geçti.

Vakanın en az görüldüğü illerin başında bu hafta yine Şırnak gelirken, Şırnak'ı sırasıyla, Hakkâri, Van, Batman, Mardin, Muş, Bitlis, Ağrı, Siirt ve Diyarbakır takip etti.

Van, 9,48 oranıyla 20-26 Kasım arasında illere göre her 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayısında Türkiye genelinde ilk üç il içerisinde yer aldı.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz