Van Emniyeti suikast iddialarını yalanladı

Van Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada,

VAN 22.07.2015 11:50:12 0
 Van Emniyeti suikast iddialarını yalanladı
Tarih: 01.01.0001 00:00




Van Emniyet Müdürlüğü bazı yayın organlarında yer alan Çaldıran Belediye Başkanına suikast düzenleneceği ve ilçede emekli polislerden oluşan bir timin bulunduğu yönündeki iddiaları, yaptığı açıklamayla yalanladı.
Bazı yayın organlarında yer alan Çaldıran Belediye Başkanına suikast düzenleneceği ve ilçede emekli polislerden oluşan bir timin bulunduğu yönündeki iddialar, Van Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamayla yalanlandı.

Van Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada,

“10.07.2015 günü akşam saatlerinde Çaldıran İlçesinde meşaleli yürüyüş yapılacağı, yürüyüş sırasında Kamu Kurum ve Kuruluşlarına molotoflu saldırı düzenleneceği, bu eylemlere müdahale eden güvenlik kuvvetlerine ve MOBESE kameralarına silahlı saldırı düzenleneceğine ilişkin istihbari bilgiler elde edilmiştir. Çaldıran İlçe Emniyet Müdür Vekili, Çaldıran Belediye Başkanı Faruk Demir' i telefon ile arayarak, yukarıda belirtilen istihbari bilgileri kendisine aktarmış,  partilileri ve gençlik kesimin üzerindeki etkisinden dolayı gruba hakim olması ve müessif bir olaya meydan vermemesi konusunda tavsiyelerde bulunmuştur. Haberde belirtildiği gibi Faruk Demir' in şahsına yönelik bir suikast ihbarı alındığı bilgisi kesinlikle doğru değildir; doğru olmayan bir bilginin adı geçene aktarılması da söz konusu olamaz.” denildi.

Söz konusu yürüyüşte olaylar yaşandığı ve müdahale sırasında güvenlik kuvvetlerine ateş edildiği belirtilen açıklamanın devamında ise şu bilgilere yer verildi.

“Çaldıran'da güvenlik riskinin artması üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğü, il merkezinden görevlendirilen personel ile takviye edilmiş olup, halen bu takviye personel arasında Antalya'dan rutin olarak ilimize görevlendirilmiş olan Özel Harekât personeli de bulunmaktadır. Haberde iddia edilen emekli polislerden oluşan bir timin Çaldıran' da bulunduğu iddiası kesinlikle gerçek dışıdır.”