Van Ekonomi Konseyi Toplantısı

Van Ekonomi Konseyi olağan genel toplantısı dönem Başkanı Dr.

VAN 9.10.2012 14:29:44 0
Van Ekonomi Konseyi Toplantısı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Ekonomi Konseyi olağan genel toplantısı dönem Başkanı Dr. Ali Çiçeksay başkanlığında yapılarak, deprem sebebi ile ertelenen sigorta pirimlerinin defaten istenmesi ve Van'ın yeni imar planı konuları ele alındı.

Toplantı sonucu yapılan açıklamada, ele alınan konulara değinildi. Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde ilimizde meydana gelen depremlerden sonra sigorta primlerinin 23 Ekim 2011 tarihinden 23 Nisan 2012 tarihine kadar ertelendiği belirtildi. Daha sonra söz konusu sigorta primlerinin 31 Ekim 2012 tarihinde kadar ertelenmesine karar verildiği belirtilen açıklamada "Ancak sigorta primlerinin bu tarihte defaten ödenmesi isteniyor. Söz konusu sigorta primlerinin defaten ödenmesi halinde işverenimizin zor durumda bırakacağından dolayı, bu primlerin 12 eşit taksitte alınması yönünde ilgili Bakanlığa ve ilimizin milletvekillerine yazı yazılmasına karar verildi" diye belirtildi.

VAN BELEDİYESİ'NDEN KOMİSYON TALEBİ

Açıklamada, deprem sonrasında Van için yeniden imar planı yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Daire Başkanlığı'na çalışmanın ne aşamada olduğuyla ilgili yazı yazılarak bilgi istendiği de ifade edilerek şöyle denildi:

"Deprem sonrası yerleri hasar gören kamu kurumlarının yeni yerleşim yeri tahsis edilirken şehrin planlanan yeni dokusuna uygun şekilde davranılması gerektiği düşünüyoruz. Bu yeni yapılanma çerçevesinde daha önce Van Ekonomi Konseyi olarak sürece müdahil olma isteğimiz belediyemize bildirilmiş, komisyon kurulmasını talep edilmişti. Üzerinden 5 ay geçmesine karşılık bu konuda belediyeden geri dönüş olmadı. Van Ekonomi Konseyi olarak bu sürecin takipçisi olacağız. Bundan sonra yapılacak planlamalarda hem sürece dahil olmak istiyor, hem de yapılacak olan planlamalarda şehre nefes aldıracak olan yeşil alan, oyun parkı gibi yeni rekreasyon alanları tanımlanmasını ve planlamanın ona göre yapılmasını çok önemsiyoruz. ihtiyaç duyulması halinde mekansal planlama

daire başkanlığıyla görüşülmesi gündemimize alınacaktır. Van Ekonomi Konseyi olarak ilimizde başta ekonomi olmak üzere ilimizin menfaati çerçevesinde gerekli konulara müdahil olmaya devam edeceğiz." - Van