Van Eğitime 'Bismillah' dedi

Van'da, 314 bin öğrenci bugün okula başladı.

VAN 16.09.2013 19:47:57 0
Van Eğitime
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van'da İlköğretim Haftası münasebetiyle bir program düzenlendi. Lütfiye Binnaz Saçlı Ortaokulu'nda düzenlenen programa Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Mustafa Bilici, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, kamu kurum ve kuruluş amirleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

 

Öğrenciler ve öğretmenler adına yapılan konuşmaların ardından kürsüye çıkan İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, yeni bir eğitim öğretim yılına tüm hazırlıkların tamamlanarak girildiğini belirtti. Van'ın bölgede lider il konumunda olduğunu, kültürü, medeniyeti ve tarihi ile parlayan bir il olduğunu vurgulayan Kına, "İlimizin eğitimde lider bir il olması için gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. 314 bin öğrenci, 12 bin 800 öğretmen ile bin 278 okul ve kurumuyla büyük potansiyel taşıyan, birçok ilin nüfusundan daha fazla öğrenci mevcudu olan ilimizin, özellikle deprem sonrası oluşan olumsuz koşulları üzerinden attığı, normalleştiği bir döneme giriyoruz." dedi.

 

Altyapısı büyük ölçüde tamamlanan okullarda eğitimin niteliğini arttırmaya yönelik çalışmalarının olduğunu ifade eden Kına, ilin kalkınmasının tek yolunun eğitimden geçtiğini söyledi. Konuşmalarında öğretmen ve öğrencilere de seslenen Kına, yeni eğitim öğretim yılının Van'a ve ülkeye hayırlı olması dileklerinde bulundu.

 

Van Valisi Aydın Nezih Doğan da, eğitimde çok büyük yol kat edildiğini ifade ederek, bugün itibariyle Türkiye'nin herhangi bir ilinde eğitime erişme konusunda geçmişle mukayese edildiğinde önemli bir problemin kalmadığını belirtti. Vali Doğan, "Bugün artık Türkiye'nin her bir noktasında okullarımız, öğretmenlerimiz milletimizin hizmetindedir. Bir memleketin kalkınmasının temel ölçüsü, gelişmiş insan gücüdür. Oradaki var olan doğal kaynaklar, oradaki başka türlü sanayi alt yapısı, gelişmişliğin ölçüsü olarak kabul edilmemektedir. Eğer biz insanlarımızı, istediğimiz gibi yetiştirebilirsek, insan kaynağımızı kalkındırabilirsek, hedeflerimize çok daha hızlı biçimde yürüyebiliriz." ifadelerini kullandı.

 

Vali Doğan, "Türkiye Fatih Projesi ile eğitimini çağın önüne koymaya çalışıyor. Bu nedenle tek bir ferdi kaybetme lüksüne sahip değiliz. Bütün gençleri hedefe doğru yöneltmek durumundayız. Bu noktada annelerin büyük desteğine ihtiyacımız var. Hiçbir şekilde çocuklarını başkalarına emanet etmemeleri gerekiyor. Ben bu konuda annelerimize, öğretmenlerimize güveniyorum. Bu duygularla yeni eğitim öğretim yılının ilimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." diye ifade etti.
Program, sınıfların gezilmesi ve öğrencilere kitaplarının dağıtılmasıyla son buldu. (Fırat Arslan-İLKHA)