Van Eğitim-Bir-Sen basınla biraraya geldi

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Van Şubesi, ulusal ve yerel medya mensuplarıyla bir araya geldi.

VAN 16.12.2015 18:52:43 0
Van Eğitim-Bir-Sen basınla biraraya geldi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Olağan üstü genel kurulda seçilen Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şubesi’nin yeni yönetimi, kentteki ulusal ve yerel medya mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Bir kahvaltı salonunda düzenlenen tanışma toplantısında konuşan Eğitim-Bir-Sen Van 1 Nolu Şube Başkanı Osman Ayşin, yeni olağan üstü kurulun hayırlı olması temennisinde bulundu.

14 Şubat 1992’de kurulan Eğitim-Bir-Sen’in, 76 Milyonun kardeşliğini hedeflediğini belirten Ayşin, Eğitim-Bir-Sen’in özelde eğitim çalışanlarını, genelde ise milletin hak ve menfaatlerini, insanlığın huzurunu önceleyen, zulmün karşısında, mazlumun yanında yer alan bir teşkilat olduğunu söyledi.

Ayşin, “76 Milyonun kardeşliğini hedefleyen, özelde eğitim çalışanlarının genelde ise milletimizin hak ve menfaatlerini, insanlığın huzurunu önceleyen, zulmün karşısında mazlumun yanında bir teşkilattır. Bizler, bu inanç ve bilinç ile yola çıkmış, kurulduğumuz günden beri üye sayımız kaç olursa olsun, kuruluş felsefesine sadık kalmış, özlük ve özgürlük mücadelesini hakkıyla yerine getirmede rüştünü ispat etmiş bir teşkilatız.” dedi.

Konuşmasında çözüm sürecinden de bahseden Ayşin, çözüm sürecinde ellerini taşın altına koyduklarını ve koymaya devam edeceklerini söyledi. Ayşin, “Sadece ülkemizde özgürlüklerin artmasını değil, bunları yaparken aynı zamanda çalışanların biriken sorunlarının ortadan kaldırılması ve mali taleplerinin yerine getirilmesi noktasında ortaya koyduğumuz çözüm önerileri ve verdiğimiz mücadeleyle önemli kazanımlara da imza attık. Eğitimcilerin, eğitim çalışanlarının mali durumlarının güçlendirilmesi, sorunlarının çözülmesi için var gücümüzle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” diye konuştu. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)