Van Diş Hastanesi yarı kapasite ile hizmet veriyor

Van’da kısa bir süre önce yapımı tamamlanan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, 75 ünitesi olmasına rağmen, hekim eksikliğinden dolayı 42 poliklinikte hizmet veriyor.

VAN 7.08.2015 21:34:04 0
Van Diş Hastanesi yarı kapasite ile hizmet veriyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da 2011 yılında meydana gelen depremlerde ağır hasar alarak yıkılan Devlet Hastanesi Ek Poliklinikleri yerine yapımı tamamlanarak hizmete giren, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, 75 ünitesi olmasına rağmen hekim eksikliğinden dolayı 42 polikinlikte halka hizmet veriyor.

Van Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ni ziyaret eden İl Sağlık Müdür Vekili Uzm. Dr. Ferhat Ekinci ile Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Özcan Öktem, hastane binasında incelemelerde bulundu.

Van Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin 75 ünitesi olduğunu ve Bölge halkına daha kaliteli sağlık hizmeti verecek kapasiteye sahip olduğunu ifade eden Uzm. Dr. Ferhat Ekinci, “Kısa bir süre önce hizmete giren hastanemiz 75 ünitesiyle Van halkına hizmet vermeye devam ediyor” dedi.

“75 ünitemiz var ancak 42 poliklinik hizmet veriyor”

Yeni binasında hizmet vermeye başlayan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin son teknolojiye ve sağlık donanımına sahip olduğunu aktaran Uzm. Dr. Ekinci, “Tam kapasiteyle hizmet verebilmemiz için ADSM Binasını gezerek bazı incelemelerde bulunduk. Burada 75 ünitemiz var. Ancak şuan 50 hekimimiz bulunmaktadır. 42 poliklinik hizmet vermektedir. Günlük olarak bin ile bin iki yüz hasta başvurusu oluyor.  Hekim eksikliği başta olmak üzere kimi eksiklilerimiz var. Bu eksikliklerin giderilmesi için de Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği çalışmalarını yürütmektedir.” bilgisini verdi.

Uzm. Dr. Ekinci, hizmet binasında Van halkına daha kaliteli bir hizmet sunmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.  (İLKHA)